Antena Meniu Search
x

4 obiceiuri comune tuturor femeilor cu un păr frumos și sănătos

Părul tău poate spune mai tine despre noi decât îți dai seama. Multe lucruri pot avea un impact asupra podoabei capilare și nu toate sunt pozitive. Când vine vorba de sănătatea părului, nu există o soluție unică și miraculoasă, rutina fiind mult mai importantă.

Obiceiuri comune tuturor femeilor cu un păr frumos și sănătos
Sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos - Shutterstock

Părul tău poate spune mai tine despre noi decât îți dai seama. Multe lucruri pot avea un impact asupra podoabei capilare și nu toate sunt pozitive. Când vine vorba de sănătatea părului, nu există o soluție unică și miraculoasă, rutina fiind mult mai importantă. O parte din obiceiurile care contribuie la aspectul plăcut al acestuia au legătură cu îngrijirea lui directă, însă multe altele privesc stilul de viață, deoarece părul poate reflecta ce se întâmplă în restul corpului. Spre exemplu, dacă ai o alimentație nesănătoasă și duci o viață stresantă, părul tău va fi lipsit de strălucire și vitalitate.

De aceea, ca să te bucuri pe termen lung de un păr vizibil sănătos, e nevoie de o abordare duală. Pe de o parte, trebuie să adopți obiceiuri pozitive legate de modul în care îl tratezi. Pe de alta, trebuie să îmbunătățești anumite lucruri care țin de stilul de viață. Încearcă să introduci următoarele obiceiuri în rutina ta pentru un păr mai frumos și mai sănătos:

1. Folosirea regulată a unor produselor de îngrijire potrivite pentru tipul tău de păr

Fiecare tip de păr are o vulnerabilitate. Poate că al tău se rupe ușor sau are tendința de a deveni foarte uscat. E bine să alegi produse de îngrijire care ameliorează tendințele neplăcute de la nivelul firului tău de păr, fie că e vorba de balsam, mască, ser sau spray de păr.

Pe lângă produsele folosite, e importantă și frecvența folosirii lor. Spre exemplu, e bine să folosești balsam de păr la fiecare spălare. Acesta previne deteriorarea rapidă și încâlcirea firelor, care sunt oricum favorizate de șampon. Este de asemenea important să folosești un tratament pentru păr. Poți opta pentru măști și tratamente care au efect hidratarea, regenerarea, întărirea, creșterea firului și nu numai. Frecvența utilizării măștilor depinde atât de ingredientele lor, cât și alți factori. De exemplu, dacă părul tău e expus la vânt puternic sau temperaturi scăzute și folosești des placa sau ondulatorul, va trebui să aplici mai des tratamente pentru păr.

2. O alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale

Un alt obicei esențial pentru un păr vizibil sănătos este cel al unei alimentații sănătoase. În primul rând, asigură-te că obții din dietă toate proteinele de care ai nevoie. În al doilea rând, consumă fructe și legume proaspete în fiecare zi. Pe lângă aceste reguli generale, e bine să cunoști și câteva alimente benefice pentru părul tău. Potrivit WebMD, acestea includ somonul, iaurtul grecesc, spanacul, cerealele integrale, carnea slabă de pui, cartofii dulci, scorțișoara, ouăle, stridiile și guava (poți înlocui acest fruct cu cele de kiwi, care sunt de asemenea foarte bogate în vitamina C).

3. Tunsori regulate

Atunci când îți tai vârfurile, părul tău capătă un aspect mai sănătos. Acest pas este important deoarece, în lipsa tunsorii, partea deteriorată de la vârfuri se extinde în sus, pe firul de păr. Tăierea regulată a vârfurilor este importantă și ca să pui în valoare o tunsoare. De altfel, frecvența recomandată a programărilor la hair stylist depinde de factori precum tipul coafurii, tipul firului de păr și vârsta. În general, e bine să îți tunzi vârfurile între 6 și 18 săptămâni, conform Allure. Dacă ai păr lung, tuns în scări, sau este scurt, tuns în bob de tip geometric,  probabil va trebui să îți tunzi vârfurile odată la 6-8 săptămâni.

4. Evită stresul la nivelul firelor de păr

Încearcă să îți păstrezi părul cât mai natural posibil. Multe accesorii de prindere a părului îl pot rupe și degrada, în special dacă le porți strâns. De aceea, încearcă să îți ții părul desprins oricând ai ocazia. De asemenea, evită pe cât posibil tratarea termică a podoabei capilare - cel puțin fără protecție. Dacă trebuie să te coafezi cu placa sau ondulatorul, e bine să folosești de fiecare dată un spray cu protecție termică.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 4 obiceiuri comune tuturor femeilor cu un păr frumos și sănătos