Antena Meniu Search
x

Şase copii au ajuns de urgenţă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci, la Vaslui

Incident grav într-o comună din Vaslui. Şase copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, au ajuns de urgenţă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci.

Vezi și

Incident grav într-o comună din Vaslui. Şase copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, au ajuns de urgenţă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci. Cel mai mare dintre ei le-a cules din pădure în timp ce se aflau la joacă.

La câteva ore după ce au mâncat, copiii au început să se simtă tot mai rău. Îngrijoraţi, părinţii au chemat medicii în ajutor, iar întreaga comunitate s-a mobilizat pentru ca minorii să primească cât mai repede tratament.

Alarma s-a dat în satul vasluian Siliştea. Un apel la 112 anunţa, iniţial, că 4 copii au nevoie de ajutorul medicilor, după ce au mâncat o ciupercă pe care au găsit-o în pădurea din apropiere. 

Rând pe rând, copiii au început să se simtă tot mai rău, iar starea lor se agrava de la un minut la altul. 

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: "Toti copiii prezentau dureri abdominale, vărsturi, scuane diareice, erau deshidrataţi şi o parte din ei erau şi febrili. Au fost şi sunt în continuare în pericol să sperăm că toxina din ciuperci nu este foarte puternică."

Toţi cei 6 copii au fost duşi la spital cu o autospecială de transport victime multiple şi vor rămâne internaţi până când vor fi înafara oricărui pericol.

Autorităţile locale fac acum cercetări pentru a vedea dacă mai sunt şi alţi minori care au consumat din ciuperca otrăvitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Şase copii au ajuns de urgenţă la spital după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci, la Vaslui