Antena Meniu Search
x

Drama familiilor românilor care au ars de vii pe o autostradă din Spania

Se întorceau acasă. Dar în drumul lor s-a aprins infernul. Opt români au ars de vii pe o autostradă din Spania.

Vezi și

 Se întorceau acasă. Dar în drumul lor s-a aprins infernul. Opt români au ars de vii pe o autostradă din Spania. Microbuzul lor a fost spulberat de un tir scăpat de sub control. Şi s-a făcut scrum, cu opt suflete captive în flăcări. E fumul negru al tragediei. Se ridică la cer, de undeva de lângă şoseaua din Alicante. Din şanţ, se văd roţile unui tir răsturnat. Tocmai s-a produs dezastrul.

A FOST un camion! A devenit un rug de fier pentru opt oameni. Trei bărbaţi, trei femei şi doi copii. Cu toţii, OPT ROMÂNI, pasageri într-un microbuz strivit de tir şi mistuit. Un coşciug de foc pentru o familie tânără cu doi copilaşi. Familia Bora.

Ajunşi la locul tragediei, salvatorii au rămas şocaţi şi, vizibil traumatizaţi, au scos pe braţe trupurile firave şi carbonizate ale celor mici. În microbuzul ajuns sicriu mai era şi un viitor ginere. Ovidiu! Avea 27 de ani şi se întorcea, în ţară, să se însoare cu iubita lui peste o lună. Şi o mamă! Care îşi petrecuse vacanţa la fiică.

Adriana e mătuşa fostei campioane Simona Amânar. Soţul ei o aştepta acasă, la Timişoara. N-a mai ajuns. A aflat, prin telefon, că microbuzul care îi ducea soţia spre aeroportul din Valencia a fost spulberat. La ora locală 16:40, pe autostrada A-7, şoferul camionului răsturnat a pierdut controlul, a intrat pe celălalt sens şi i-a târât în şanţ.

Apoi, s-a aprins iadul. Microzubul s-a încins precum cuptorul unui crematoriu. Şoferul tirului a scăpat. Toţi românii s-au stins. Nimeni nu a putut să-i salveze. Veniţi cu două maşini de descarcerare, pompierii au ridicat ce a mai rămas din microbuz, cu macaraua. Au căutat printre resturi. Au tăiat în fier, pentru a scoate trupurile carbonizate.

Trupurile au fost atât de consumate de flăcări încât mai pot fi identificate doar după ADN. Familiile celor opt români îi aşteaptă acasă. Măcar pentru ultimul drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Drama familiilor românilor care au ars de vii pe o autostradă din Spania