Tânăr din Bacău condamnat la 24 de ani de pușcărie. Tot satul a băut, fără să știe, din banii vecinului ucis de acesta

Publicat: 15.12.2018, 13:24.
Actualizat: 15.12.2018, 13:44

Paul Alexandru Toderaşc va sta după gratii pentru următorii 24 de ani, după ce a jefuit un bătrân de pe Valea Bîrgăului, i-a luat viața și i-a dat foc la casă.

Paul Alexandru Toderaşc

Paul Alexandru Toderaşc va sta după gratii pentru următorii 24 de ani, după ce a jefuit un bătrân de pe Valea Bîrgăului, i-a luat viața și i-a dat foc la casă.

Ulterior, Toderașc a mers la cârciuma din sat, unde a făcut cinste tuturor cu banii furați de la bătrân.

Beat fiind, s-a lăudat cu banii pe care îi avea asupra lui, circa 2.000 de lei, dar şi cu faptele comise până să ajungă în zona Bîrgăului.

"Mi-a povestit toate grozăviile pe care le-a făcut. Am văzut că are o grămadă de bani. Mi-o spus şi vânzătoarea că o avut 20 de milioane. A numărat în fața mea peste zece milioane. Banii erau cu sânge, şi pe mână avea sânge”, a povestit la acea vreme un adolescent de 17 ani, care petrecuse şi el în barul respectiv în acea noapte.

Anchetatorii l-au găsit abia după patru zile de căutări, pe când încerca să se deplaseze din localitatea în care domiciliază în judeţul Bacău, în judeţul Vaslui. Tânărul a fost reţinut de oamenii legii şi apoi arestat preventiv, trimis rapid în judecată și condamnat.

"În baza art.38 alin.l şi art.39 alin. l lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, de 20 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b, d Cod penal pe o durată de 8 ani, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse principale, respectiv 4 ani închisoare, în total 24 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,d Cod penal pe o durată de 8 ani, ce va fi executată de inculpat", se arată în minuta instanței.

Sentința nu este defintivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.