Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video A fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. Șinele s-au deformat de la ger, oamenii străzii au fost puși la adăpost

A fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. În zonele de munte, a fost frig ca în Siberia! Cele mai mari probleme au fost pentru cei care au plecat în călătorie cu trenul. În Gara de Nord, garniturile au ajuns cu întârzieri de şase ore. În marile oraşe voluntarii au făcut noaptea albă, au umblat pe străzi pentru a-i salva pe cei fără adăpost.

de Redactia Observator

la 17.01.2021 , 19:40

  • La ”Polul frigului”, oamenii sunt obişnuiţi cu temperaturile de până la minus 23 de grade Celsius.
  • Pe litoral, în schimb, un tânăr a sfidat data din calendar şi a renunţat la haine pentru o baie în mare.

Peste noapte, totul a încremenit în Miercurea Ciuc. Temperaturile au coborât brusc în câteva ore. La Polul frigului oamenii sunt obişnuiţi şi au hainele pregătite.

Şi la Joseni şi Târgu Secuiesc, temperaturile au coborât sub minus 20 de grade Celsius.

La munte, primul val de ger din această iarnă s-a resimţit şi mai puternic. 

Vezi și

La Vârful Omu şi Bâlea Lac, vântul puternic a făcut ca gerul să fie la fel de aprig ca-n nordul Rusiei. Dimineaţă, temperaturile resimţite au fost -25 , respectiv -30 de grade Celsius.

Pe litoral, în schimb, un tânăr a sfidat data din calendar şi a renunţat la haine pentru o baie în mare. Asta deşi afară erau minus 7 grade, iar apa mării a avut 7 grade.

Șine deformate de ger, în vestul țării

Între Arad şi Deva, a fost atât de frig încât şina de cale ferată s-a deformat, iar circulaţia a fost întreruptă zeci de minute.

Efectele s-au resimţit peste tot. 

În Gara de Nord, trenurile au ajuns cu întârzieri chiar şi de şase ore. Pentru că şinele au îngheţat, garniturile au avut cu restricţii mari de viteză.

Voluntarii au venit în ajutorul oamenilor fără adăpost

Pentru oamenii care sunt nevoiţi să îndure frigul pe străzi sute de voluntari au venit în ajutor, în oraşe din toată ţara.

În Capitală şi Ilfov, voluntarii le-au oferit celor fără adăpost ceai cald, saci de dormit sau cazare la un centru social.

Voluntar: ”În funcţie de locurile disponibile, vă vor duce la un adăpost”.

Tânăr fără adăpost: ”Nu îmi trebuie, domnule”.

Voluntar: ”V-ar ajuta un sac de dormit? Vă putem da unul, gratis”.

La Iaşi, unde temperatura a scăzut până la minus 15 grade celsius, oamenii străzii au primit măcar temporar un adăpost. Toţi au trecut printr-un triaj epidemiologic şi au fost testaţi pentru COVID-19.

În mai bine de jumătate din ţară, nopţile vor fi în continuare geroase, cu temperaturi, între -18 şi - 8 grade Celsius. De joi însă, vremea se încălzeşte brusc dar pândesc noi pericole. Există riscul ca blocuri de gheaţă să se desprindă şi să blocheze albia râurilor din zonele montane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » A fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. Șinele s-au deformat de la ger, oamenii străzii au fost puși la adăpost