Antena Meniu Search
x

A fost interzisă vânzarea de terenuri românești către cetățeni străini - vot final în Parlament

Vânzarea terenurilor românești către cetățenii străini a fost interzisă, în urma adoptării de către Camera Deputaților a unui proiect de lege în acest sens.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 18:04

A fost interzisă vânzarea de terenuri românești către cetățeni străini - vot final în Parlament
A fost interzisă vânzarea de terenuri românești către cetățeni străini - vot final în Parlament - Pixabay
  • Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri
  • Camera Deputaților este for decizional

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, informează Știripesurse.ro.

Principala prevedere a acestui proiect inițiat de Partidul Social Democrat este stabilirea interdicției către cetățenii străini care doresc să cumpere terenuri în România. 

Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. 

Citește și:

Conform proiectului, înstrăinarea terenulurilor agricole în cazul în care titularii dreptului de preempțiune nu își manifestă dorința de a le cumpăra, se poate face către persoanele fizice care au domiciliul/reședința în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, de cel puțin trei ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare.

Către persoanele juridice se poate vinde doar dacă se îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, printre care situarea sediului social în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, desfășurarea de activități în zona respectivă, venituri minime de 75% din activități agricole, iar asociații să facă dovada domiciliului național pe ultimii trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » A fost interzisă vânzarea de terenuri românești către cetățeni străini - vot final în Parlament