Antena Meniu Search
x

Prima parcare pentru navetişti a început să se construiască în Bucureşti şi va avea 300 de locuri

Ca să ferească traficul din Capitală de invazia navetiştilor, a început construcţia primului "park and ride".

Vezi și

Ca să ferească traficul din Capitală de invazia navetiştilor, a început construcţia primului "park and ride". Practic, şoferii îşi vor putea lăsa maşinile la marginea oraşului şi vor ajunge la destinaţie cu ajutorul transportului în comun. Un experiment Observator arată cât de mult timp ar putea economisi şoferii, dacă vor alege această variantă. 

Aglomeraţie. Nervi şi zeci de minute pierdute în trafic. Un simplu drum în Capitală se transformă într-o adevărată aventură pentru şoferi.

Lucrurile ar putea să se schimbe, în bine, chiar de anul viitor. În Piaţa Sudului, au început deja lucrările pentru prima parcare de tip park and ride, pentru navetişti. Adică parchezi la periferie şi iei transportul în comun până unde vrei să ajungi.

Parcarea supraterană se va afla în apropierea gurilor de metrou. Şi va avea 300 de locuri. "Omul nu o să renunţe la maşină!" Şi totuşi, ar putea să o facă, dacă vrea să ajungă mai repede la destinaţie. 

Pe acelaşi subiect

Reporterii Observator au vrut să vadă care este cea mai bună variantă: "O să facem un experiment să vedem în cât timp ajungem de la Piaţa Sudului, la Piaţa Victoriei. Eu voi merge cu metroul, iar colegii mei se aventurează cu maşina."

-În 25 de minute...eu am ajuns. Colegii mei, însă, sunt încă pe drum aşa că îi aşteptăm. Gata, au ajuns şi ei după alte 25 de minute.

Autorităţile vor să amenajeze câte o parcare pentru navetişti în fiecare sector al Capitalei. Potrivit statisticilor, cei 1,8 milioane de bucureşteni deţin 1,2 milioane de maşini. În momentul de faţă, şapte maşini se bat pe un loc de parcare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Prima parcare pentru navetişti a început să se construiască în Bucureşti şi va avea 300 de locuri