Antena Meniu Search
x

Reportaj. Cum văd românii scandalul trecerii taxelor de la angajator la angajat şi ce cred despre modificările de salarii

Cumpărăm, dar nu ştim până când. Gurvernanţii discută aprins despre modificările salariale, dar românii încă se întreabă dacă vor câştiga mai mult sau mai puţin

Vezi și

Cumpărăm, dar nu ştim până când. Gurvernanţii discută aprins despre modificările salariale, dar românii încă se întreabă dacă vor câştiga mai mult sau mai puţin la finalul negocierilor. Echipa Observator a mers în jurul Capitalei şi i-a întrebat pe oameni ce ştiu ei despre promisiunile Guvernului.

- Cât este kilogramul de pere, mamaie?

- 8 lei!

- Pune de 10 lei!

Pe acelaşi subiect

- Stai, aşa, puţin! Mai dă-mi un leu, că m-am păcălit!

Ca la piaţă! Aşa arată şi negocierile salariale. Guvernul vrea mai mulţi bani la buget, iar românii vor mai mulţi bani în buzunar. Rămâne de văzut cine se păcăleşte. 

- Să vă spun sincer, n-am înţeles nimic! Ce să cumperi, de exemplu, din 10 milioane? Bani vechi! Impozite! Motorina, 60 de mii... Pentru ce muncim?! Pentru ei! Ca să-i ţinem acolo, să doarmă toată ziua! 

Suntem la 40 de kilometri de Bucureşti. În Capitală se discută viitorul salariaţilor din România. Numai că oamenii din această localitate nu mai cred în promisiunile guvernanţilor pentru că, practic, s-au obişnuit să trăiască după o zi pe alta. 

- Cinci milioane am pensie. Numai patru milioane dau pe tratament. 

Aşa că bătrâna stă pe marginea drumului cu o mână de fructe şi legume pe care le vinde şoferilor. La doi paşi de ea, domnul Toader şi-a deschis un magazin alimentar. Tot ca să mai pună nişte bani la pensie. 

- Acum s-a făcut 11 milioane. Tot în banii vechi vorbesc şi tot este puţin! Dacă o tonă de lemne a ajuns şase milioane de lei. Lasă, să-şi facă ei vile şi case! Noi trăim cum putem! Nora este profesoară de matematică. Băiatul este şofer. 

Valentin Răducu este administrator de firmă. Are 24 de angajaţi. Nevoia l-a făcut să descifreze mai bine viitoarele salarii. 

- Dacă ne situăm la salariile minime, salariul, în mână, va fi ceva mai mult. Undeva peste 3000, 3500 de lei, angajatul va câştiga un pic mai puţin. Undeva, 100, 150 de lei mai puţin la 3500. Atâta timp cât nu există educaţie financiară, cum să fie pe înţelesul tuturor?!

În schimb, tinerii de la oraş nici măcar nu-şi mai bat capul.

- Nici nu am înţeles ce vor să facă. Să se scoată ei cu mai mulţi bani şi noi cu mai puţini?!

Chiar dacă planurile Guvernului ar creşte salariile, nu toţi românii îşi doresc să muncescă. 

- Am afiş de doi ani de zile ca să angajez vânzătoare. Nu găseşti! Pentru că are ajutor social! 

Liviu Dragnea a anunţat că vrea să renunţe la această idee generoasă a statului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reportaj. Cum văd românii scandalul trecerii taxelor de la angajator la angajat şi ce cred despre modificările de salarii