Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început marea Evaluare Naţională

A început marea evaluare naţională. Primii puşi să răspundă la întrebări au fost elevii de clasa a 4-a.

de Redactia Observator

la 28.05.2014 , 20:59

 A început marea evaluare naţională. Primii puşi să răspundă la întrebări au fost elevii de clasa a 4-a. Pentru prima dată în România testele sunt pe model internaţional, iar rezultatele nu sunt note, ci coduri.

Un sistem cam încâlcit pe care puştii nu-l pricep. Dar au ieşit din sala de examen cu zâmbetul pe buze. Proba la limba română a fost uşor de trecut.

Copiii au fost ascultători. Au rămas cu zâmbetul pe buze şi când au ieşit de la examen. Pentru ei a fost o joacă, deşi au dat pentru prima oară în viaţa lor o testare naţională.

Vezi și

Elevii de clasa a 4-a au dat proba la limba română cu subiecte altfel. De tip internaţional. O variantă a fost povestea "Lebedelor", scrisă de Hans Christian Andersen. A doua variantă, o poveste cu tâlc.

Indiferent de cum vor răspunde şi la povestea despre discriminare, elevii nu vor primi note. Ci coduri la fiecare întrebare din test. Rezultatul nu va apărea în catalog.

Aceste coduri vor fi puse într-un Portofoliu al elevului care, deocamdată este doar de palmares. Inspectorii şcolari spun că testele naţionale sunt mai ales pentru învăţători şi profesori.

Dacă sunt probleme, atunci vor fi obligaţi să facă ore speciale de "reabilitare" a elevilor. Mâine, elevii de clasa a 4-a vor da proba la matematică. De luni, intra elevii de clasa a doua în evaluare. Şi apoi cei de clasa a 6-a, a 8-a şi a 12-a.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » A început marea Evaluare Naţională