Antena Meniu Search
x

A început sezonul ciupercilor! Iubitorii reuşesc să culeagă zeci de kilograme, pe care le gătesc după reţete inedite

A plouat mult, după care s-a făcut cald, ceea ce - pentru iubitorii de ciuperci - a fost un semnal: pot începe să cutreiere pădurile în căutarea lor!

Vezi și

A plouat mult, după care s-a făcut cald, ceea ce - pentru iubitorii de ciuperci - a fost un semnal: pot începe să cutreiere pădurile în căutarea lor! Desigur, dacă nu vă pricepeţi la soiurile de ciuperci, e bine să nu riscaţi. Însă cei care ştiu ce şi - mai ales - unde să caute, reuşesc să culeagă zeci de kilograme de ciuperci, pe care le pregătesc în fel şi chip pentru iarnă.

Pădurile din jurul staţiunii Sinaia sunt, anul acesta, împânzite de ciuperci de tot felul. Iar oamenii muntelui sunt, aproape toţi, culegători şi buni cunoscători de ciuperci. Adrian Calciu face asta de 35 de ani.

Perseverenţa l-a făcut să fie un fin cunoscător al soiurilor. 

Ciupercile ies în calea lui, la fiecare pas. S-a documentat ani mulţi din cărţi şi de pe Internet. Acum nimic nu mai este un secret pentru el. 

Iar pasiunea şi pofta duc la recorduri personale. Într-un an, Adrian Calciu a reuşit să adune peste 200 de kilograme de ciuperci. 

"Pădurea ne-a dat de mâncare. Ciupercile sunt cele care înlocuiesc carnea în meniul zilnic", spune Adrian Calciu. 

Tot ce a găsit în pădure duce soţiei, o specialistă în bucătărie. 

Toate soiurile trec prin mâna ei.

"Poţi să faci zacuscă, ciulama, se face şi ciorbă din ciuperci, sarmale cu ciuperci, pilaf cu ciuperci", spune Penelopa Calciu. 

Gospodina are deja rafturile pline cu conserve de tot felul. Dar niciodată sunt prea multe. Toamna nu s-a încheiat, aşa că încă o sesiune de cules ar fi binevenită pentru pasionaţii de ciuperci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul ciupercilor! Iubitorii reuşesc să culeagă zeci de kilograme, pe care le gătesc după reţete inedite