Antena Meniu Search
x

Abonament la sală decontat de angajator. Ce trebuie să facă angajaţii pentru a beneficia de această facilitate

Din acest an, angajaţii din România beneficiază de o nouă facilitate, respectiv ar putea merge la sala de fitness integral pe banii angajatorului.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 16:30

Românii sunt campioni la sedentarism
Românii sunt campioni la sedentarism - Profimedia
  • Românii sunt campioni la sedentarism.

S-a ajuns la această situaţie, după ce autorităţile au decis să nu mai impoziteze banii pe care angajatorii îi cheltuiau în această direcţie.

Totuşi, trebuie ştiut că există o sumă maximă până la care se oferă această facilitate, respectiv circa 400 de euro anual, iar angajatorul nu mai este obligat, astfel, să achite contribuţii la sănătate sau pensie în contul angajatului.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de abonament la sală decontat de angajator

Specialiştii susţin că procesul pentru a beneficia de un astfel de avantaj este relativ simplu. Astfel, angajatul merge la sala de fitness, îşi face abonament la sala de fitness, iar apoi merge cu factura la angajator pentru ca acesta să-i deconteze serviciul.

Atenţia, angajatorul poate să facă plata în rate către angajat, singura condiţie fiind ca suma generală să nu depăşească echivalentul a 400 de euro anual, respectiv aproximativ 2.000 de lei.

Specialiştii încurajează angajatorii să recurgă la un asemenea procedeu în condiţiile în care românii sunt campioni la sedentarism şi, mai mult, eficienţa lor în muncă ar putea creşte prin practicarea unui sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Abonament la sală decontat de angajator. Ce trebuie să facă angajaţii pentru a beneficia de această facilitate