Video Acoperișurile puse de "Dorel", fără autorizație, ar putea deveni un coșmar pentru proprietari
Mare atenţie când se montează acoperişul pe blocul în care locuiţi! Lucrările cu muncitori de ocazie se pot transforma într-un coşmar pentru proprietari. Au simţit asta pe pielea lor mai mulţi locatari din Lugoj, care se trezesc cu apartamentele inundate la fiecare furtună.
La prima vedere, ai putea crede că te afli într-un bloc părăsit. Tavanul este distrus, inundat de apă şi abia stă să nu cadă. Pereţii sunt scorojiţi, umflaţi şi plini de mucegai. Din 2019, deşi au acoperiş, când plouă afară, plouă şi în case. De vină pentru coşmar sunt lucrările de mântuială pe care asociaţia de proprietari le-a girat. Acoperişul a fost montat de administrator şi doi vecini.
Localnic: Practic, dă să cadă blocul. Ne plouă cel mai mult aici, de la asta... Astea-s lucrări fără autorizaţie...
Localnic: E teroare! Mi-a plouat până la etajul trei, că acolo stau.
Iulia Pop, reporter Observator: Dorel şi prietenii săi se pricep şi la acoperisuri. Ce vedeţi sunt efectele unor lucrări făcute fără nicio autorizaţie. Apa s-a infiltrat cu atâta putere aici, încât efectiv a mâncat din pereţi. Instalaţia electrică aparentă, pe care plouă, după ce dozele au fost inundate, reprezintă o alta problemă.
- Maşini în flăcări după o "liniuţă" scăpată de sub control, în Timişoara. Tinerii, scoşi din în ultimul...
- Vijeliile au făcut prăpăd în vestul României: grindină cât mingea de golf, camioane răsturnate în trafic şi...
- Două vaci, "vedete" în aeroportul din Timişoara. Animalele au fost filmate în timp ce se plimbă pe terminalul...
Reprezentantul asociaţiei de proprietari nu vede vreo problemă cu acoperișurile fără autorizație
Discuţie reporter - administrator bloc, camera ascunsă:
Aveţi autorizaţie?
Eu cred că niciunul din acoperişurile astea nu au aşa ceva.
Circa 90% din blocurile din Lugoj au acoperişuri făcute de firme fără autorizaţie. Iar urmările deciziei se văd şi după ultima furtună.
Iulia Pop, reporter Observator: Una, două, trei. Însă, în total, doar în această parcare sunt 11 maşini avariate de resturile de acoperiş, smulse de pe blocuri de vijelie.
Municipalitatea vrea sa ia în sfârşit măsuri. Proprietarii, obligați să intre în legalitate
Bogdan Blidariu, viceprimar Lugoj: În perioada următoare, vom identifica toate acele acoperişuri, construcţii ilegale cu probleme, şi vom da termene pentru intrare în legalitate. Proprietarii vor trebui să facă expertize care să dovedească că acele construcţii îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea fi autorizate.
Alţi bani, altă distracţie pentru cine nu a respectat legea.
Bogdan Blidariu, viceprimar Lugoj: Și în multe cazuri vor trebui să plătească și despăgubiri pentru cei afectați de căderea acoperișurilor.
Asociaţiile care vor să îşi anvelopeze blocurile pot să aplice din această săptămână să obțină fonduri. Cele care au acoperişuri cu probleme nu vor obţine finanţare până nu intră în legalitate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰