Antena Meniu Search
x

Activitatea din mai multe spitale, aproape blocată din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

Avem tot mai mulţi bolnavi şi tot mai puţine locuri în spitale. Institutul Marius Nasta din Bucureşti nu mai poate primi niciun pacient cu coronavirus, pentru că nu mai are unde! Iar situaţia este aceeaşi în mai multe spitale din ţară. Chiar şi secţiile de Terapie Intensivă, unde sunt internaţi acum 273 de bolnavi, cedează rând pe rând.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 17.07.2020, 20:18

Vezi și
  • Reprezentanții mai multor spitale susțin că nu mai au unde să interneze pacienții infectați cu noul coronavirus.
  • Vârsta pacienților infectați a început să scadă.

Sunt blocate foarte multe spitale din întreaga țară, cel puțin asta spun medicii, după ce a crescut alarmant numărul de cazuri.

Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta, din București, nu mai există niciun loc liber pentru pacienții infectați cu noul coronavirus și niciun loc liber nici măcar la terapie intensivă.

Mai mult, medicii de la Institutul Marius Nasta spun că cei care au ajuns în ultimele zile la spital au vârsta din ce în ce mai scăzută.

Ieri, din opt pacienți internați la Institutul Marius Nasta, șase aveau sub 45 de ani.

Situația este similară și la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Toate cele 50 de paturi pentru bolnavii de Covid-19 sunt ocupate. Medicii ar fi fost nevoiți să trimită ambulanțe cu pacienți către un pavilion ridicat la un spital dintr-un alt oraș.

În plus, medicii de la Timișoara spun că, în fiecare zi, unul sau doi bolnavi mor în secția de terapie intensivă și sunt în stare gravă inclusiv pacienți care au în jur de 30 de ani.

Situații similare se înregistrează la spitalele din Brașov și Galați. La spitalul din Galați a și ajuns o unitate mobilă de terapie intensivă, cum s-a întâmplat și la spitalul din Timișoara, pentru a se interveni în ajutorul spitalelor pline de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Activitatea din mai multe spitale, aproape blocată din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus