Antena Meniu Search
x

ACUZAŢII DE PLAGIAT privind noul logo al Bucurestiului. Reacţia deputatului PNL Ovidiu Raeţchi

La scurt timp după ce Primăria Bucureşti a anunţat cine este câştigătorul concursului pentru realizarea logo-ului Capitalei, în spaţiul public a apărut deja acuzaţia că respectiva imagine este un plagiat.

La scurt timp după ce Primăria Bucureşti a anunţat cine este câştigătorul concursului pentru realizarea logo-ului Capitalei, în spaţiul public a apărut deja acuzaţia că respectiva imagine este un plagiat.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a comentat, pe Facebook, informaţiile potrivit cărora designul noului logo al Capitalei este inspirat din cel al Primăriei New Taipei, afirmând că, în aceste condiţii, concursul ar trebui anulat.

Foto: Wikipedia

Pe acelaşi subiect

"După toate dovezile, noul logo al Bucureştiului pare un plagiat. În aceste condiţii, concursul Primăriei ar trebui anulat. Fiecare leu cheltuit pentru această farsă ar trebui să revină la buget. Mai mult, ar trebui să inţelegem cum s-au putut irosi atâţia bani fără ca organizatorii să detecteze un foarte probabil plagiat care a fost descoperit de public în câteva minute. Oraşul Bucureşti a pierdut din nou timp şi resurse preţioase pentru un nimic de PR", scrie deputatul.

Concursul iniţiat de Primăria Capitalei pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureştiului a fost câştigat de un designer din Timişoara, în vârstă de 32 de ani, care va primi premiul de 50.000 de lei, suma reprezentând cedarea drepturilor de autor în favoarea municipalităţii pentru utilizarea lucrării.

În presă au apărut imagini care arată că noul logo se aseamănă cu cel folosit în New Taipei, din Taiwan.

Concursul a fost câştigat de un designer din Timişoara

"Concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul Bucureşti organizat de Primăria Capitalei a ajuns la final. Câştigător a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara, a cărui lucrare a întrunit cel mai mare punctaj. Premiul este în valoare de 50.000 de lei brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp şi spaţiu, pe orice suport material şi în toate modurile, in favoarea municipiului Bucureşti, pentru utilizarea lucrării declarată câştigătoare”, a anunţat, miercuri, Primăria Capitalei.

Potrivit municipalităţii, vor fi oferite şi premii de consolare "celor mai reuşite propuneri”, alese şi în funcţie de părerea publicului.

Logo-ul propus de câştigător a fost creat ţinând cont de anumite simboluri culturale reprezentantive pentru Bucureşti

În concursul organizat de Primăria Capitalei s-au înscris 230 de persoane, 204 înscrieri fiind validate şi punctate de juriu în funcţie de cinci criterii: relevanţa pentru tema concursului, design atractiv, originalitate (îmbinarea elementelor care îmbină tradiţia istorica a Bucurestiului cu tendinţele actuale), funcţionalitate (vizibilitate si lizibilitate, să fie uşor recognoscibil, să poată fi imprimat şi pe suprafeţe mici fără să se piardă detalii esenţiale) şi adaptabilitate (să permită declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale), a precizat municipalitatea.

Juriul a fost format din primarul Capitalei, Gabriela Firea, profesor Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, Anca Boeriu, lector la departamentul Grafică al UNARTE, dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Ioana Ciocan, vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Plastici, Dochiţa Zenoveiov, brand innovator, "INOVEO”, Bogdan Naumovici, managing partner "23 Communication Ideas”, Corina Vinţan, managing partner "Links Associates” şi Mirel Palada, sociolog.

Concursul s-a derulat în perioada 20 martie - 20 aprilie 2017 şi a fost organizat de Primăria Capitalei, după ce consilierii au aprobat, în şedinţa CGMB din 28 februarie, proiectul de hotărâre în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri sociale » ACUZAŢII DE PLAGIAT privind noul logo al Bucurestiului. Reacţia deputatului PNL Ovidiu Raeţchi