Antena Meniu Search
x

Acuzații de rasism într-un sat din Neamț

Tensiuni şi violenţe cu accente rasiale au avut loc într-o localitate din judeţul Neamţ! Totul se întâmplă după ce un adolescent a fost bătut şi tâlhărit de patru romi. Cum autorităţile nu au luat măsuri, unii localnici au decis să-şi facă singuri dreptate.

de Redactia Observator

la 09.10.2020, 11:40

Vezi și
  • Localitatea este monitorizată, dau asigurări autoritățile locale
  • Cele mai importante știri ale zile, la Observatorul orei 19

Tensiunile au escaladat în comuna nemţeană după ce, în urmă cu trei săptămâni, patru tineri romi au bătut un adolescent de 16 ani şi l-au băgat în spital. Acum, comunitatea rromă se declară victima colectivă a localnicilor.

Dănuţ Moldovan, şeful comunităţii rome: Dacă unul a greşit, greşim toţi? Dacă unul greşeşte, greşesc toţi romii?

Cei patru agresori sunt acum arestaţi preventiv pentru 30 de zile, însă localnicii nu sunt mulţumiţi de măsură şi nici de reacţia autorităţilor. Pentru început şi-au strigat nemulţumirea într-un miting, imediat după ce tânărul a fost bătut.

Emil Constantin, organizator miting: Scopul a fost de a atrage atenţia autorităţilor, noi vrem siguranţă, nu vrem altceva, nu facem discriminare.

O tânără a creat şi un grup pe o pagină de socializare unde a strâns aproape 2.000 de membri, însă neagă acuzaţiile de rasism şi violenţă, chiar dacă pe grup se poate simţi revolta în aproape fiecare mesaj.

Ana Fedeleș, administrator grup Facebook: Nu am instigat la rasism, nu am instigat la ură. I-am rugat că nu este o soluţie să fim agresivi sau să răspundem cu violenţă.

După tot ce s-a petrecut acolo primarul consideră că nu există o dispută rasială la el în localitate.

Geo Ovidiu Niţă, primar în funcție: Nu au fost situaţii tensionate între romi şi români, nu au fost niciodată. Nu consider o situaţie tensionată.

Autorităţile dau asigurări că zona e monitorizată şi nu există motive de îngrijorare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Acuzații de rasism într-un sat din Neamț