Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Admiterea second-hand, la facultate

Superior, dar la mana a doua. E invatamantul romanesc care, de frica sa nu ramana fara studenti, a inventat admiterea second-hand. Multe facultati accepta elevi care promoveaza a doua sesiune de BAC. Ei pot intra doar cu diploma, acolo unde, initial, s-a dat examen

de Redactia Observator

la 13.08.2013 , 22:25

Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Asa arata mai nou admiterea la facultate. Dupa ce in ultimii doi ani au tot ramas cu locuri neocupate, universitatile s-au decis sa mai renunte la pretentii. Avantaj pentru cei care n-au fost in stare sa ia BAC-ul in prima sesiune.

In urma cu o luna, candidatii au intrat pe baza unor examene scrise. Peste o luna, cei care iau BAC-ul cu intarziere vor intra doar cu notele de la examenul de absolvire. "Asta mi se pare urat pentru ca noi am muncit, am dat examen, la unele facultati nu foarte ok examenul. Este o idee foarte proasta se incurajeaza mediocritatea", au spus cei care au intrat deja la facultate.

La Universitatea Bucuresti, cei care au pierdut BAC-ul in vara mai au la dispozitie 600 de locuri, atat la buget, cat si la taxa. Si Academia de Studii Economice si-a schimbat radical strategia. Initial, anunta ca prefera studenti mai putini, dar mai bine pregatiti. Acum, numarul conteaza. Testarile au fost scoase, iar inscrierile se fac doar pe baza de dosar. Dar, cei care au dat examen vor fi rasplatiti. "Cum se spune: totul se plateste sau totul se recompenseaza. Cei care au dat examen de admitere vor ocupa in mod prioritar locurile in camine si bursele", a declarat rectorul ASE-ului.

Vezi și

Aceeasi strategie, alta universitate. Nici la Universitatea Politehnica din Bucuresti candidatii nu vor mai sustine examene de admitere. Ei vor da doar o simpla proba orala.

Nota de la proba orala va fi completata de notele de la BAC. Inscrierile se fac pana pe 15 septembrie pentru cele 300 de locuri vacante la buget, plus 400 la taxa. La Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, alte 700 de locuri la buget sunt puse pe tava.

Sunt locuri suficente. Candidatilor le mai ramane doar sa treaca de cea de-a doua sesiune a BAC-ului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Admiterea second-hand, la facultate