Antena Meniu Search
x

UPDATE! Adrian Nastase, dus de la penitenciar la un spital privat

Fostul premier, condamnat la doi ani de detentie in dosarul Trofeul Calitatii, este din nou liber. Judecatorii au decis in urma cu putin timp ca poate pleca acasa, dupa ce si-a ispasit o treime din pedeapsa.

Vezi și

UPDATE 21:04 Andrei Nastase a declarat ca tatal sau a facut niste analize medicale amanuntite, iar acum asteapta rezultatul acestora. In functie de acesta, fostul premier ar putea ramane internat peste noapte.

UPDATE 18:54 Adrian Nastase a fost transportat la un spital privat. Dupa ce va fi supus unui control medical, va merge la locuinta din strada Zambaccian.

UPDATE 18:05 Adrian Nastase a iesit din Penitenciarul Jilava. Acesta a fost asteptat de fiul sau, Andrei, si de Codrin Stefanescu. "Ne vedem peste cateva zile si vorbim atunci. Toate bune!", le-a spus fostul premier ziaristilor aflati in fata inchisorii. Autoturismul in care se afla Nastase este insotit de o ambulanta.

Cu putin inainte de ora 8:00, duba penitenciarului a pornit spre Tribunal. La intrare in sala de judecata, fostul premier a fost intampinat cu aplauze de un grup de sustinatori, dar si de fiii lui.

Procurorul a formulat o cerere invocand ca de joi pana astazi, nu a avut timp sa citeasca documentele care au fost depuse la dosarul cauzei.

Cand judecata a reinceput, scandalul a continuat. Avocatul lui Adrian Nastase si procurorul DNA au inceput sa se certe pe gramatica limbii romane.

In replica, procurorul a contestat documente depuse la dosar de avocatul lui Nastase, pe motiv ca nu sunt originale si au stersaturi. In acele documente, era prezentata activitatea lui Adrian Nastase din inchisoare.

In cele din urma, a luat cuvantul si fostul premier: "Domnul procuror reprezinta o institutie pe care eu am creat-o. Domnul procuror incearca sa ma invete valorile, dar se incurca in termeni. Justitia nu e o valoare, dreptatea e valoare".

Adrian Nastase a executat 265 de zile de inchisoare din cei doi ani primiti in dosarul Trofeul Calitatii.

La iesirea din sala de judecata, sustinatorii au inceput sa strige "Libertate". Fostul premier a fost dus inapoi in penitenciar inainte ca magistratii sa se pronunte. Acolo a primit vestea cea buna.

In aproximativ doua ore, un echipaj de politie il va prelua pe fostul premier de la Penitenciarul Jilava. Acestuia i se vor lua amprentele si i se vor face o serie de fotografii. Adrian Nastase va fi supus unui control medical si va primi bunurile pe care le-a avut in celula.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Adrian Nastase, dus de la penitenciar la un spital privat