Antena Meniu Search
x

Aerosolii salini de la Băile Figa, extrem de apreciați de turiști

Băile Figa din Bistriţa Năsăud sunt un loc deosebit. Aici, aerosolii salini din aer sunt recomandarea medicilor pentru cei care suferă de afecţiuni respiratorii. Cele 15 hectare ale băilor oferă spaţiu suficient pentru ca oamenii să respecte distanţa socială.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 18:21

Vezi și
  • Prețul pentru o zi de relaxare în complexul balnear de la Băile Figa este de 25 de lei.

În mijlocul unei mări de verde, în apropierea oraşului Beclean, turiştii găsesc oaza de relaxare de care au nevoie atunci când vor să lase în urmă zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. În complexul balnear fiecare are ceva de făcut. Fie că stau la plajă sau înoată în piscinele balneare, cei care aleg Figa drept destinaţie au garantată buna dispoziţie. 

În Băile Figa vin şi cei care au nevoie de o cură cu aerosoli salini. Zona este renumită, iar astfel de aerosoli se mai găsesc doar în Polonia şi Germania. 

Oprea Aurel, kinetoterapeut: Cele mai cunoscute afecţiuni la care se adresează sunt cele respiratorii, cum ar fi astmul bronşic, rinita alergică, bronşita asmatiformă, dar ajută și la probleme legate de stres, tulburări de anxietate şi tulburări de somn. Aerosolii salini, odată absorbiţi la nivelul pielii, au un efect benefic pentru diferite afecţiuni dermatologice, cum ar fi dermatite alergice, dermatite atopice, psoriazis şi eczeme.

Pentru ca turiştii să fie în siguranţă, măsurile speciale de igienizare și distanțare sunt strict respectate. Angajații poartă măști de protecție şi, din oră în oră, dezinfectează toate suprafeţele. 

Nicolae Moldovan, primar oraş Beclean: Am distanţat toate şezlongurile şi terasele, mesele, am eliberat o parte din mese de pe terasele din exterior şi este obligatoriu să păstreze acei doi metri de distanţare plus că în toată staţiunea am implementat posibilitatea de a se dezinfecta orice turist.

Prețul distracţiei este accesibil: o zi de relaxare în complexul balnear costă 25 de lei. Cei care vor să petreacă noaptea în Băile Figa se pot caza la pensiunile din zonă, iar preţurile pentru o noapte variază între 100 şi 500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Aerosolii salini de la Băile Figa, extrem de apreciați de turiști