Antena Meniu Search
x

Video Aerul din Capitală, de trei ori mai poluat faţă de limita admisă, vineri noapte. Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire

A fost din nou aer irespirabil în Bucureşti şi zonele din jur. Indicele de poluare a fost vineri noapte de aproape trei ori mai mare faţă de limita maxim admisă. Autorităţile confirmă, constată, dar dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire.

de Larisa Bernaschi

la 23.01.2021, 19:56

Vezi și
  • În cele opt puncte de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi Ilfov s-au înregistrat valori de trei ori mai mari ca în mod normal
  • Echipele Gărzii de Mediu au început controalele

Fum gros şi aer irespirabil. Pe un teren dezafectat, o echipă Observator a surprins o persoană care ardea deşeuri în mod controlat. 

Gabriel Ciuiu, APM: Arderea de deşeuri, arderile controlate de deşeuri, pot avea un impact în zona de producere, dar nu aşa cum a avut loc ieri, în toată zona Bucureştiului şi al Ilfovului.

În oraş şi în zonele limitrofe nu s-a putut respira toată noaptea trecută. E o situaţie care se repetă tot mai des.  

''Probabil că lumea s-a cam săturat să stea prin case şi mai iese. E greu în Bucureşti cu valorile şi cu tot ce înseamnă poluare'', spune cineva. 

În toate cele opt puncte de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi Ilfov s-au înregistrat valori de trei ori mai mari decât limita maximă admisă.  Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire din casele oamenilor. 

Gabriel Ciuiu, APM: Fenomenul de poluare s-a produs să spunem în două valuri. În prima parte s-a observat o influenţă a traficului. Peste poluarea produsă de trafic au început să aibă loc emisii semnificative şi din sectorul încălzirii rezidenţiale. 

Echipele Gărzii de Mediu au început controalele, fără să şi găsească poluatorii. 

Andrei Corlan, consilier Garda de Mediu: În cursul serii nu au fost identificate astfel de activităţi. S-au verificat atât CET-urile, ca obiective industriale, dacă s-a folosit alt tip de combustibil decât cel reglementat. Nu s-a constat acest lucru. 

Specialiştii susţin că poluarea este mai ridicată pe durata anotimpului rece

Cele mai multe zile în care aerul este poluat peste limitele admise sunt iarna. 

Andrei Corlan, consilier Garda de Mediu: Întodeauna în perioada de iarnă condiţiile meteo şi calmul atmosferic sunt nefavorabile dispersiei aerului şi atunci se produc acumulări de poluaj la sol. 

Anul trecut, din cele 21 de zile în care poluarea a fost peste limitele maxime admise, 17 au fost în primele patru luni. Cifrele oficiale arată că în perioada mai-septembrie maximele au fost în parametrii admişi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Aerul din Capitală, de trei ori mai poluat faţă de limita admisă, vineri noapte. Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire