Video

Aerul din Capitală, de trei ori mai poluat faţă de limita admisă, vineri noapte. Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire

De Larisa Bernaschi.
Publicat: 23.01.2021, 19:52.
Actualizat: 23.01.2021, 19:56

A fost din nou aer irespirabil în Bucureşti şi zonele din jur. Indicele de poluare a fost vineri noapte de aproape trei ori mai mare faţă de limita maxim admisă. Autorităţile confirmă, constată, dar dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire.

Fum gros şi aer irespirabil. Pe un teren dezafectat, o echipă Observator a surprins o persoană care ardea deşeuri în mod controlat.

Gabriel Ciuiu, APM: Arderea de deşeuri, arderile controlate de deşeuri, pot avea un impact în zona de producere, dar nu aşa cum a avut loc ieri, în toată zona Bucureştiului şi al Ilfovului.

În oraş şi în zonele limitrofe nu s-a putut respira toată noaptea trecută. E o situaţie care se repetă tot mai des.

''Probabil că lumea s-a cam săturat să stea prin case şi mai iese. E greu în Bucureşti cu valorile şi cu tot ce înseamnă poluare'', spune cineva.

În toate cele opt puncte de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi Ilfov s-au înregistrat valori de trei ori mai mari decât limita maximă admisă. Autorităţile dau vina pe trafic şi pe sistemele de încălzire din casele oamenilor.

Gabriel Ciuiu, APM: Fenomenul de poluare s-a produs să spunem în două valuri. În prima parte s-a observat o influenţă a traficului. Peste poluarea produsă de trafic au început să aibă loc emisii semnificative şi din sectorul încălzirii rezidenţiale.

Echipele Gărzii de Mediu au început controalele, fără să şi găsească poluatorii.

Andrei Corlan, consilier Garda de Mediu: În cursul serii nu au fost identificate astfel de activităţi. S-au verificat atât CET-urile, ca obiective industriale, dacă s-a folosit alt tip de combustibil decât cel reglementat. Nu s-a constat acest lucru.

Specialiştii susţin că poluarea este mai ridicată pe durata anotimpului rece

Cele mai multe zile în care aerul este poluat peste limitele admise sunt iarna.

Andrei Corlan, consilier Garda de Mediu: Întodeauna în perioada de iarnă condiţiile meteo şi calmul atmosferic sunt nefavorabile dispersiei aerului şi atunci se produc acumulări de poluaj la sol.

Anul trecut, din cele 21 de zile în care poluarea a fost peste limitele maxime admise, 17 au fost în primele patru luni. Cifrele oficiale arată că în perioada mai-septembrie maximele au fost în parametrii admişi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Social • pe 18.02.2021 la 20:49
Foto
Alertă de poluare pe râul Someş, la graniţa cu Ungaria: Apele s-au colorat în roşu
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Social • pe 16.02.2021 la 21:02
Foto
Cartier din Craiova, sufocat de cenuşă. Oamenii se plâng că nici măcar nu pot deschide geamurile caselor

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...