Video Afacerea cu care un tânăr din Gorj a devenit faimos: "Totul se învârte în jurul emoțiilor"
Oriunde am călători în lume, ne întoarcem mereu la origini. La istoria noastră, la tradiţii, la folcorul românesc. Este o legătură indestructibilă, pe care un tânăr antreprenor din Gorj a transformat-o într-o afacere de succes. Practic, a reinventat turismul în zonă prin nişte ateliere de creaţie care să promoveze cultura şi tradiţiile din străbuni. Astfel, nu le oferă doar cazare oaspeţilor, ci şi experienţe pline de emoţie. Urmăriţi un nou material din campania Observator "Stare de vacanţă".
Toate privirile sunt aţintite curioase spre meşterul olar Bruno Valerian. A venit din Horezu, patria ceramicii româneşti, să le arate tinerilor cum se face un vas de lut.
Este doar unul dintre atelierele pe care proprietarii pensiunii din Baia de Fier le pregătesc pentru oaspeţi. Aici, turiştii nu au parte doar de cazare, ci şi de o întoarcere în timp, unde să descopere meşteşuguri ce riscă să fie uitate.
Bruno Valerian, olar: Caută să împărtăşească din tradiţii tuturor turiştilor care îl vizitează, ceea ce e un lucru extraordinar. Turiştii asta vor să vadă: obiceiurile locului, talentul, meşteşugurile, tot ce ţine de arta populară din zonă
Daciana Ungureanu, artist popular: Este un model în ceea ce priveşte genul de afacere de familie, dar şi activităţile care se fac pentru turişti. Mă ocup de atelierele de pictură pe ceramică. Am avut ateliere de confecţionare de mărţişor, de pictură pe ouă de Paşti.
- Afacerea unui român care creşte cerbi în vârf de munte, lângă Vatra Dornei. Preţul unei nopţi de cazare
- Afacerea cu care românul Petre Golu a dat lovitura. Totul a început de la o licitaţie în Germania, acum 8 ani
- Afacerea pusă la cale de un român și soția lui. S-au inspirat din Anglia, iar acum atrag fonduri europene uriașe
Mihai este tânărul antreprenor care a venit cu ideea inedită
Şi nu doar atelierele de creaţie sunt atractive pentru turişti. Încă de când îi treci pragul, ai impresia că ai ajuns într-un muzeu. Fiecare loc are o poveste, un simbol, o legătură cu originile, cu arta şi folclorul.
Mihai Olaru, administrator pensiune: Totul se învârte în jurul unei experienţe şi în jurul emoţiilor care se creează când turiştii ne calcă pragul.
Inclusiv masa este inspirată din foclor şi din opere de artă din Gorj. Pensiunea a devenit rapid cunoscută mai ales în rândul turiştilor străini, dornici să descopere tradiţiile de la noi. O noapte aici costă 380 de lei, iar participarea la ateliere este gratuită.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰