Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Afaceri din nou trase pe linie moartă de pandemie şi munca de acasă: "Suntem distruşi, nu ştiu cât mai rezistam" 

Afaceri trase pe linie moartă de pandemie şi telemuncă. Restaurantele şi cafenelele din jurul corporațiilor se închid pentru că nu mai au clienți. Nici covrigăriile sau chioșcurile din jurul clădirilor de sticla nu prea mai au cui vinde. Doar 40 la sută dintre angajaţi mai vin fizic la birou, arată statisticile. Un procent mult prea mic, pentru ca afacerile din jurul clădirilor de birouri să mai renteze.

de Andra Mitu

la 29.10.2021 , 20:50

Cristian Voicescu, patron restaurant: Noi lucrând mai mult cu corporatiştii în pauza de masă suntem distruşi, nu ştiu cât mai rezistam. 

În zona Pipera, numeri pe degete restaurantele încă deschise. Corporatiştii s-au întors la munca de acasă, aşa că patronii de localuri au rămas fără clienţi. Şi, implicit, fără încasări.

Cristian Voicescu, patron restaurant-reporter: Cu chiriile am mai negociat, ne-au mai lăsat, ne-au mai dat discounturi dar tot este foarte pustiu în zona asta şi nu ne ajung încasările zilnice. 

Vezi și

- Cât de mari sunt pierderile?

Pe acelaşi subiect

- Oooo, nu vreau să ma gândesc. Mari, mari.

Mădălina Cojocaru, expert piaţa de birouri: Trebuie să acceptăm faptul că noua normalitate va fi un sistem hibrid.

Afaceri trase pe linie moartă

În Bucureşti, numărul angajaţilor care lucrau în zone precum Pipera, Piaţa Victoriei, Aviatorilor sau Politehnica depăşea 300.000. Acum, aproape îi numeri pe degete pe cei care mai vin în clădirile de birouri.

Florina Grosu, consultant birouri: Este ca un joc de domino în care lucrul de acasă este cel care determină ca anumite industrii să aibă o scădere vizibilă.

Iar ca să reducă măcar din cheltuieli, unii antreprenorii au decis să tragă obloanele. Până la primăvară. 

Cameră ascunsă: - Este ultima zi de funcţionare!

- Serios?! De ce?

- Din cauza pandemiei. Ne restrângem puţin!

Angajat restaurant: Nouă ne-au scazut foarte mult... (n.red. vânzările) lumea munceşte de acasă. Ultima săptămână a făcut diferenţa.

Dragos Panait, consultant în Horeca: Sunt multe care au închis sau sunt multe care au încercat să îşi găsească resurse neavând posibilitatea de a-şi diminua chiria sau de a se reloca au încercat să găsească metode de delivery, de catering.

Iar varianta cu livrări la domiciliu a fost colacul de salvare pentru multe afaceri. 

Dan Revici a investit 100 mii lei în cofetăria deschisă chiar înainte de pandemie. Acum a mutat totul în online.

Dan Revici - bucătar: Din cauza evenimentelor, că s-au inchis ..s-a sistat foarte mult activitatea, ne-am reprofilat pe parte de catering, mancare.

Munca de acasă a afectat şi industriile textilă şi turistică. Mai ales turismul în scop de afaceri a scăzut drastic, arată statisticile. Pe de altă parte, câştigătorii pandemiei sunt cei care vând produse electronice şi de comunicare la distanţă şi producătorii şi distribuitorii de mobilă. 

Andra Mitu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Ştiri sociale » Afaceri din nou trase pe linie moartă de pandemie şi munca de acasă: "Suntem distruşi, nu ştiu cât mai rezistam"