Antena Meniu Search
x

Agenţia Naţională Antidrog se opune legalizarii marijuanei pentru scopuri terapeutice

Propunerea ca în România să fie legalizată marijuana pentru scopuri terapeutice este desfiinţată şi de Agenţia Naţională Antidrog.

Vezi și

Propunerea ca în România să fie legalizată marijuana pentru scopuri terapeutice este desfiinţată şi de Agenţia Naţională Antidrog. Medicii vin cu exemple concrete. Şi spun că sunt elevi care au ajuns să consume droguri chiar de la clasa a doua. Sunt dezbateri aprinse după ce faimosul neurochirurg Leon Dănăilă a vorbit în Parlament despre legalizarea medicamentelor pe bază de cannabis, pentru tratarea unor boli grave. 

Canabisul este cel mai consumat drog de către tinerii din România, arată o analiză oficială. Aproximativ 15% dintre elevi şi 24% dintre studenţi au încercat măcar o dată stupefiante. În top se află şi etnototabicele, dar şi ecstasy. 

Medicii care îi ajută pe consumatori se opun ferm propunerii senatorului Leon Dănăilă, care vrea legalizarea marijuanei în scopuri strict medicinale. Agenţia Naţională Antidrog monitorizează şi urgenţele medicale, iar în ultimul raport anual găsim peste 500 de cazuri de urgenţe medicale înregistrate în unităţile de primiri urgenţe din cauza consumului de cannabis, din cauza intoxicaţiei acute, dependenţă sau chiar supradoză de cannabis.

Posibilitatea obţinerii marijuanei pe baza unei reţete ar putea deschide o Cutie a Pandorei, spune specialistul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Consumul de la vârste fragede aduce tulburări psihice, spune şi Leon Dănăilă. Însă, reputatul neurochirg, considerat o somitate în domeniu, vorbeşte despre studii care arată efectul benefic în cazurilor durerilor puternice sau chiar în tratarea unor maladii grave. 

Până acum, ideea legalizării canabisului în scopuri medicinale a fost respinsă şi de colegi din Parlament, dar şi de Biserică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Agenţia Naţională Antidrog se opune legalizarii marijuanei pentru scopuri terapeutice