Video

Urşii au speriat turiştii la Sinaia. Aglomeraţia la telecabine, nu

De Claudiu Loghin.
Publicat: 20.12.2020, 19:49.
Actualizat: 20.12.2020, 19:49

E puhoi de turişti la munte înainte de sărbători şi se iau măsuri disperate. Poliţiştii şi jandarmii patrulează deja pe pârtii, iar primăria din Sinaia a cerut ajutorul vânătorilor de munte: schiorii vor fi păziţi de armată pentru a păstra distanţa şi a respecta regulile sanitare.

Sinaia. Pe drumul care urcă la Cota 2000, urşii au ieşit la plimbare. Mai mulţi turişti, aflaţi şi ei pe traseu, au făcut semne disperate şoferilor să-i ia în maşină.

Mii de turişti au petrecut weekendul pe pârtiile din Sinaia. În Valea Soarelui, mai mult s-a stat decât s-a schiat. Coada la telescaun şerpuia pe sute de metri, iar oamenii stăteau umăr lângă umăr.

Jandarmii montani au asigurat respectarea distanţării

Jandarmii montani au avut grijă ca măcar în instalaţiile de transport pe cablu turiştii să nu se înghesuie.

Claudiu Loghin, reporter Observator: În a treia zi în care se schiază în mod oficial aici în Valea Soarelui, în Valea Dorului, dar şi la Cota 2.000. Zăpadă este din belşug, pârtiile sunt bine bătătorite şi vremea este frumoasă, însă în continuare este extrem de aglomerat la instalaţiile de transport pe cablu.

Vlad Oprea, primar Sinaia: În premieră, am cerut sprijinul armatei, respectiv Batalionului de Vânbători de Munte de la Predeal. De ce? Pentru că sunt singurii care acţionează în zona montană, sunt pregătiţi. La fel, pe munte, avem Jandarmeria Montană.

Înghesuiala începe chiar din parcarea de la Cota 1 000.

Sunt patrule pe toate pârtiile din Sinaia. Numărul jandarmilor şi poliţiştilor a fost suplimentat.

Aglomeraţie şi pe DN1

După-amiază, aglomeraţia s-a mutat pe drumul spre casă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cele mai mari probleme fiind fluenţa traficului sunt pe sensul de coborâre între staţiunea Azuga şi staţiunea Buşteni. Aici, potrivit aplicaţiilor pentru monitorizarea traficului, viteza medie de deplasare este de doar 21 de kilometri pe oră.

Drumul spre Bucureşti durează ore bune. Şi la această oră, coloana de maşini este uriaşă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.