Video Agonia patronilor de piscine acoperite sau centre SPA. A trecut mai bine de un an de când stau cu afacerile închise şi aşteaptă o soluţie
A trecut mai bine de un an de când cei care au afaceri cu piscine acoperite sau centre SPA au pus lacătul pe uşă. De atunci, cei care administrau afaceri în domeniu, dar mai ales angajaţii lor trăiesc o dureroasă agonie. Culmea, închise au rămas doar piscinele care nu sunt construite pe lângă hoteluri sau cluburi sportive. La acestea din urmă, mai marii ţării au decis că oamenii sunt în siguranţă şi au permis reluarea activităţii.
- Vremuri grele pentru cei care deţin piscine acoperite sau centre SPA
- De mai bine de un an, patronii sunt nevoiţi să stea cu afacerile închise
''Să se gândească puţin şi la ceilalţi. Adică la noi, care suntem în situaţia asta puşi. Am înţeles, totul a fost…În condiţiile în care respectăm toate normele, de distanţare, de igienizare, absolut tot, culoare pentru fiecare, tot ce se poate în privinţa asta, de asta am şi sperat şi am aşteptat.''
Aşteptare fără sfârşit pentru patroni
Au sperat şi au aşteptat în zadar. Nimeni nu pare interesat să găsească soluţii pentru acest sector. Iar oamenii care lucrează în centrele SPA au ajuns la capătul răbdării. Din cei 16 angajaţi ai acestui centru, doar trei mai vin din când în când pentru mentenanţă. Banii din şomajul tehnic nu le ajung să trăiască.
Horaţiu Buzatu, reprezentant centru spa: Nu am avut niciun fel de venituri timp de peste un an de zile. Este unul din motivele pentru care aici ne confruntăm cu foarte multe greutăţi. Nouă pur şi simplu ni s-a fracturat evoluţia acestei activităţi.
Managerii centrelor de spa sunt revoltaţi mai ales că piscinele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor şi-au reluat activitatea de luni de zile.
Horaţiu Buzatu, reprezentant centru spa: Piscinele care sunt adiacente activităţii de cazare şi hoteluri pot funcţiona. Este o măsură total nedreaptă, cea care ne este nouă aplicată. Şi vreau să mai adaug că nu doar în cazul hotelurilor, piscinelor adiacente hotelurilor funcţionează, ci şi piscinele cluburilor sportive. Ori chiar nu văd niciun fel de motiv pentru care există această discriminare şi acest tratament separat.
Din 15 mai, reprezentanţii SPA-urilor care au şi piscine exterioare trag speranţe că îşi vor putea relua activitatea. Potrivit acestora, studiile făcute de diverse universităţi din lume, dar şi de comitetele olimplice dovedesc faptul că apa clorinată nu este un mediu favorabil răspândirii virusurilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰