Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Agricultura, o afacere pentru tineri

A studiat electronica, dar a decis să se întoarcă la sapă. Un tânăr de 21 de ani, învăţat de mic cu munca, a realizat că poate face bani frumoşi din bucata de pământ primită de la părinţii săi.

de Redactia Observator

la 21.08.2014 , 08:54

 A studiat electronica, dar a decis să se întoarcă la sapă. Un tânăr de 21 de ani, învăţat de mic cu munca, a realizat că poate face bani frumoşi din bucata de pământ primită de la părinţii săi. A pus pe hârtie un plan şi a obţinut 40 de mii de euro de la Uniunea Europeană. Bani cu care a pus pe picioare o fermă profitabilă.

Este sezonul legumelor, aşa că e forfotă mare în ferma deţinută de Victor şi părinţii săi. Chiar dacă în acte este patron, tânărul de 21 de ani, munceşte cot la cot cu angajaţii săi. Este toată ziua pe câmp, să se asigure că investiţia de 40 de mii de euro va avea succes.

Afacerea merge bine. Roşiile, ardeii, vinetele, fasolea, toate sunt frumoase, iar preţurile la care le dă, pe măsură. Victor a prins gustul succesului de când era mic.

Vezi și

Abia întors de la facultatea de electronică, Victor vrea să îmbine cunoştiinţele acumulate pe băncile şcolii cu realitatea de pe câmp. Are deja câteva idei. Şi nu e singurul său plan. Vrea să aibă şi o livadă, şi să scoată la vânzare produse tradiţionale. A testat deja pe piaţă gemurile şi conservele mamei sale.

Victor nu este singrul tânăr care şi-a dat seama că viaţa la ţară poate fi rentabilă. În total, 283 de tineri din Vrancea au accesat fonduri europene şi au pus pe picioare afaceri de succes.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Agricultura, o afacere pentru tineri