"Ajutaţi-o pe bunica!" - apelul care a adus puţină lumină în viaţa unei bătrâne din Iaşi

Publicat: 08.02.2016, 07:39.
Actualizat: 08.02.2016, 08:35

"Ajutaţi-o pe bunica!" - Sunt cuvintele ce au adus puţină lumină în viaţa unei bătrâne din Iaşi, care trăieşte într-o sărăcie lucie. O tânără a postat apelul pe Facebook, alături de o fotografie cu bunicuţa pe al cărei chip au lăsat urme greutăţile şi singurătatea.

"Ajutaţi-o pe bunica!" Sunt cuvintele ce au adus puţină lumină în viaţa unei bătrâne din Iaşi, care trăieşte într-o sărăcie lucie. O tânără a postat apelul pe Facebook, alături de o fotografie cu bunicuţa pe al cărei chip au lăsat urme greutăţile şi singurătatea.

La apel au răspuns imediat sute de tineri care au vrut s-o ajute pe bătrână. I-au dus un pat, haine, alimente şi bani pentru lemne.

Pentru prima dată după mulţi ani, curtea bătrânei Elena, din satul Piciorul Lupului, e plină de oameni sufletişti. Au venit să-i mai ia de pe umeri grijile.

Sunt cei care au răspuns unui apel postat de o tânără pe Facebook. Câteva cuvinte simple, care au mişcat sute de inimi: "Ajutaţi-o pe bunica!"

Până acum, Elena n-a ştiut ce-nseamnă să fii ajutat. La 80 de ani, e singură şi bolnavă.

Trăieşte într-o cameră de 4 metri pătraţi, în care abia încap un pat şi o sobă. Iar serile şi le petrece la lumina lămpii.

Averea ei e o pensie de handicap, de 230 de lei. Pe care nu mai ştie cum s-o împartă.

Tinerii vor să-i mai cumpere bătrânei o sobă nouă şi să-i facă provizii de lemne pentru zilele de iarnă care au mai rămas.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.