Antena Meniu Search
x

Alergătorul român de 80 de ani care a învins boala prin sport

Gheorghe Moşion din Arad are 80 de ani şi este cel mai vârstnici alergători din România. Chiar dacă nu mai este în floarea vârstei, bărbatul nu ratează nici un concurs de alergare.

 În ultimii 30 de ani a participat la sute de competiţii de maraton şi semimaraton. Numai anul trecut el a participat la 13 semimaratoane, iar acum se pregăteşte pentru alte competiţii sportive. El spune că, la opt decenii de viaţă, se simte mai tânăr ca la 50 de ani.

Ca să se menţină în formă face foarte des mişcare. Şi nu oricum. O data la două zile Moşion aleargă aproximativ 14 kilometri, din Arad până în localitatea Sânpaul şi înapoi.

„Sunt zile în care alerg trei-patru ore. Când nu alerg, gătesc, fac curăţenie şi citesc ziarul. La televizor nu mă mai uit de ani“, a spus Gheorghe Moşion.

Totuşi, nu a fost toată viaţa un sportive. A început să alerge la 52 de ani când s-a decis să îşi schimbe viaţa. A vrut să scape de kilogramele în plus şi de o boală cruntă cu care se lupta atunci şi pe care a reuşit să o învingă prin sport: tuberculoza.

„Colegii mei îmi spuneau să nu mai alerg atâta că obosesc şi mă îmbolnăvesc. Eu le răspundeam că nu mă opresc până nu obosesc. La un an de când am început să alerg, mi-am dat seama că mă simt cu atât mai bine, cu cât alerg mai mult. Traseul era din Arad până în localitatea Mândruloc şi înapoi, în total cam 11 kilometri. Mie îmi place să alerg mai mult pe câmp, nu pe beton sau printre maşini“, spune Moşion

sursă: stirile.rol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Alergătorul român de 80 de ani care a învins boala prin sport