Antena Meniu Search
x

Alerta la malul Marii Negre, dupa ce un val de rujeola a omorat mai multi delfini

E alerta la malul Marii Negre, dupa ce un val de rujeola a omorat mai multi delfini, in Marea Mediterana. Cercetarorii se tem ca tulpina virala poate fi purtata de apa pana la noi si au luat masuri de precautie pentru a reduce riscul de transmitere la mamiferele de pe tarmul romanesc

Vezi și

De asemenea, pericolul ca virusul sa fie transmisibil si la oameni este destul de mare.

Biologii marini au monitorizat indeaproape fiecare delfin care a tras la tarmul Marii Negre. Ei au intrat in alerta dupa ce o suta de delfini au esuat pe coasta mediteraneana, in zona Italiei. Mamiferele ar fi murit, se pare, din cauza infectiei cu o tulpina virala de rujeola.

"In stomacul lor nu s-a gasit hrana, deci animalele respective erau infometate. Organismul este mult mai sensibil la agentii patogeni din mediul exterior, deci este posibil ca virusul sa se fi fixat si din cauza asta".

Specialistii vor monitoriza de acum inainte toti delfinii care vor esua pe litoralul romanesc. Biologii marini spun ca daca virusul ar ajunge in Marea Neagra, acest lucru ar provoca un dezastru.

“In Marea Neagra nu a mai avut loc o astfel de epizootie de foarte multa vreme, iar asta inseamna ca o mare parte din populatia existenta, in momentul de fata, nu are anticorpi dezvoltati pentru aceasta boala”, anunta acestia.

Ei sunt in alerta mai ales fiindca virusul poate fi transmis destul de usor oamenilor. Pentru ca acestia sa se fereasca de pericole, specialistii ii avertizeaza sa nu intre in contact cu niciun delfin.

Se pare ca au fost alertate toate statele europene cu iesire la mare, astfel incat sa monitorizeze bancurile de delfin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Alerta la malul Marii Negre, dupa ce un val de rujeola a omorat mai multi delfini