Antena Meniu Search
x

ALERTĂ la Tulcea! Pasageri blocaţi pe o BARCĂ EŞUATĂ pe mare, aproape de Sfântu Gheorghe

O ambarcaţiune cu trei persoane la bord a eşuat luni, pe Marea Neagră, în apropiere de satul tulcean Sfântu Gheorghe, din cauza furtunii puternice de pe mare, potrivit Căpităniei Portului Sulina.

O ambarcaţiune cu trei persoane la bord a eşuat luni, pe Marea Neagră, în apropiere de satul tulcean Sfântu Gheorghe, din cauza furtunii puternice de pe mare, potrivit Căpităniei Portului Sulina.

Ambarcaţiunea cu o lungime de 14 metri venea din Istanbul, Turcia, şi se îndrepta spre Odessa, Ucraina, navigând pe lângă mal cu o viteză foarte mică atunci când a atins fundul mării şi s-a înclinat.

'Nava se afla la 50 de metri distanţă de mal, iar echipajul format din trei membri a solicitat părăsirea navei pentru că a considerat că nu se află în siguranţă. Sprijiniţi de reprezentanţii noştri de la Sfântu Gheorghe şi de localnici, membrii echipajului au fost aduşi la mal în siguranţă şi preluaţi de poliţiştii de frontieră', a declarat căpitanul şef de port al Căpităniei Portului Sulina, Radu Andricencu.

În urma evenimentului, armatorul navei aflată sub pavilion ucrainean şi-a exprimat intenţia de a dezeşua nava, însă acest lucru va fi posibil doar după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Potrivit sursei citate, membrii echipajului vor fi repatriaţi după finalizarea cercetărilor privind cauzele producerii evenimentului.

Circulaţia la bara Sulina a fost suspendată luni din cauza vântului şi furtunii puternice de pe Marea Neagră. Bara Sulina este singurul loc de intrare a navelor maritime prin canalul omonim pe teritoriul judeţului Tulcea. Atunci când vremea este nefavorabilă, nicio navă nu mai poate intra sau ieşi de pe canal în mare ori din mare pe canal.

Circulaţia navelor la bara Sulina va fi reluată după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » ALERTĂ la Tulcea! Pasageri blocaţi pe o BARCĂ EŞUATĂ pe mare, aproape de Sfântu Gheorghe