Antena Meniu Search
x

Alimente traditionale italienesti

Prosciutto crudo, mozzarella, parmigiano, salam finocchiona, vin toscan si ciocolata cu limoncello. Sunt alimentele pe care le viseaza noapte de noapte italienii aflati departe de casa

Vezi și

Laura Lupu s-a decis sa-i ajute, asa ca a dezvoltat o afacere inedita, care sa-i faca pe italieni sa nu mai sufere de dorul bucatariei lor traditionale. Asa ca aduce direct din Peninsula cele mai delicioase produse, dupa care suspina expatii din tara lui Dante. Unul dintre clientii fideli ai Laurei este Roberto Scagnoli, presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania. Domnul Scagnoli nu cumpara fara sa guste, asa ca s-a prezentat impreuna cu restul familiei, ca sa-si aleaga produsele in functie de preferinte.

Roberto locuieste in Romania de 1998, dar nici pana acum nu s-a acomodat cu gastronomia romaneasca. Vrea mereu mancare italiana, iar ceea ce gaseste in restaurant sau in magazine nu il multumeste mereu. "La supermarket se gasesc produse, dar se gasesc numai produse care sunt in pachete sau in cutii. Genul asta de produse trebuie servite zi de zi. La prosciuto, de exemplu, daca l-ai taiat trebuie sa-l mananci in ziua respectiva. Nu poti sa-l si acolo o saptamana pentru ca nu mai e bun".

Asa ca, ori de cate ori vrea alimente traditionale, proaspete si naturale merge la Laura. Dupa fiecare degustare, familia Scagnioli face o lista lunga cu produsele pe care vrea sa le primeasca acasa. "Sotul meu ajunge in fiecare zi dupa ora 20:00 acasa si vrea ceva de mancare italian gen prosciuto sau formagio cu tartufo sau pasta cu diverse sosuri. O sun pe Laura si intr-o jumatate de ora toate produsele iti vin la usa", povesteste sotia lui Roberto.

Laura e mandra de produsele pe care le vinde. Pentru ele face des drumuri in Italia si le cumpara de la fermele italiene care au traditie in producerea deliciilor bio dupa retet vechi de sute de ani. "Ne pregatim sa punem pe masa un platou cu branzeturi si am inceput cu pecorino toscan, care este un produs din Toscana. Este maturat minim 18 luni. Il voi taia in cantitate mai mica pentru ca este destul de satios".

Delicatesele italiene le prezinta pe site-ul propriu si de acolo ele sunt comandate de italienii din tot Bucurestiul. Imediat ce primeste o comanda, Laura pregateste un platou si il livreaza rapid la casa clientului. "Platoul este gata. Am reusit sa-l fac in 15 minute. Am pregatit in seara asta platoul de produse toscane. Prosciuto toscan, salam toscan, capocollo, branza cu trufe".

In bucataria Laurei gasesti cele mai fine bombone de ciocolata italiene precum si delicioasele dulciuri din limoncello. Cei care vor sa isi astampere setea se pot racori cu spumant italian roze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Alimente traditionale italienesti