Antena Meniu Search
x

Protecția Consumatorilor, amenzi de zeci de mii de lei la diferite companii din Teleorman

Reprezentanții Protecției Consumatorilor au aplicat, vineri, amenzi de zeci de mii de lei în urma unor verificări efectuate la diferite companii din Teleorman.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.09.2020, 11:26

S-au aplicat amenzi în valoare totală de 60.000 de lei
A plouat cu amenzi în Teleorman, din cauza condițiilor în care era depozitată mâncarea - Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
  • Verificările vor continua și în zilele următoare.

La controale au participat echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Teleorman.

Conform reprezentanților Protecției Consumatorilor, verificările au fost efectuate în urma unor sesizări venite din partea consumatorilor.

La una dintre companiile verificate a fost găsită telemea etichetată provenind din Bulgaria, dar care nu avea precizată data limită de consum.

La o altă companie s-a remarcat "faptul că operatorul economic desfășura activitate de bar fără a fi autorizat în acest sens și comercializarea unor produse alimentare fără precizarea elementelor de identificare și caracterizare".

Culmea este că și la Cantina de ajutor social administrată de Directia de Asistență Socială a Municipiului Alexandria au fost descoperite nereguli grave: 

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare impuse de producător, prin schimbarea stări termice a produselor

- utilizarea unor produse alimentare fără etichete care să precizeze elementele de identificare și caracterizare a acestora

- utilizarea, în bucătărie, a unor ustensile degradate, cu email sărit și urme de rugină

- utilizarea unor spații de depozitare a legumelor într-un beci insalubru, cu scări și pereți degradați, cu mucegai

- prezența insectelor (muste, gândaci morți) în spațiile de depozitare și în cele de gătire

- utilizarea hotei, a aparatului de aer condiționat și a frigiderelor neigienizate

- existența geamurilor si a grătarelor din fier de la geamuri neigienizate.

La o fabrică de pâine și produse din panificație au fost descoperite alte nereguli grave precum prezența insectelor în spațiile de producție și depozitare sau utilizarea unor tăvi degradate, neigienizate și deformate pentru producerea pâinii.

La un restaurant din Alexandria s-au descoperite alte nereguli: nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor recomandate de producător, utilizarea produselor alimentare fără elemente de caracterizare, neinformarea, în lista meniu a alergenilor, pentru fiecare preparat în parte.

A fost verificată inclusiv o companie locală de transport de persoane care utiliza mașini neigienizate.

În total s-au aplicat amenzi de 60.000 de lei, iar reprezentanții Protecției Consumatorilor anunță că verificările vor continua și în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Protecția Consumatorilor, amenzi de zeci de mii de lei la diferite companii din Teleorman