Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă la Arestul Poliției Capitalei, după ce o femeie a rămas în arest „din greșeală”

O anchetă are loc, luni seară, la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce o femeie a fost ţinută în arest până luni, deşi vineri instanţa a hotărât definitiv punerea sa în libertate, sub control judiciar.

de Redactia Observator

la 11.09.2017 , 21:58

O anchetă are loc, luni seară, la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce o femeie a fost ţinută în arest până luni, deşi vineri instanţa a hotărât definitiv punerea sa în libertate, sub control judiciar.

Ancheta a fost inițiată de Serviciul Control Intern din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti, după ce judecătorii au decis, vineri, punerea în libertate a Ginei Turcu, angajată a Centrului de plasament "Casa Sfântul Iosif", după ce aceasta fusese arestată preventiv în cursul zilei de vineri.

Articolul continuă după reclamă

Foto: Gina Turcu

Potrivit Antena 3, documentul cu decizia instanței s-ar fi pierdut, iar femeia a fost pusă în libertate abia luni, la ora 10.30.

"Având in vedere solicitarea dvs, confirmăm ca in urma dispozitiei unei instante fata de o persoana privata de libertate a fost dispusa o alta masura, si anume, inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar, dar care a fost pusa in aplicare cu intarziere. In fapt, incheierea instantei prin care s-a dispus noua masură a fost tratată cu superficialitate de catre un politist ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, indosariind acest document impreuna cu alte acte. Astazi, 11 septembrie, imediat ce a fost luată la cunostinta situatia, persoana a fost pusa in libertate deindata. Din dispoziția conducerii DGPMB, politisti din cadrul structurii de control intern au declansat verificari la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva va fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial si material, urmand a fi stabilita vinovatia si tragerea la raspundere penala. Politia Capitalei are toleranta zero față de orice fel de abatere, urmand ca legea să fie aplicată cu fermitate și in acest caz", se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Anchetă la Arestul Poliției Capitalei, după ce o femeie a rămas în arest „din greșeală”