Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii nu mai sunt atât de dornici să se întoarcă la munca de la birou: ''E ca şi cum i-ai da unui copil o jucărie pe care şi-a dorit-o''

După ce s-au chinuit să îi obişnuiască cu munca de acasă în pandemie, acum companiile încearcă să-i aducă din nou la birou. Fără prea mult succes. Oamenii s-au obişnuit să nu mai piardă timp în trafic în drum spre serviciu şi să stea mai aproape de familie.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 08.07.2021, 20:24

Vezi și

Mădălina e manager de echipă într-o multinaţională şi, în pandemie, a realizat că poate să îşi coordoneze oamenii şi de la distanţă. 

Mădălina Muntean, manager de echipă: Dacă m-aş mai întoarce 5 zile din 5 la birou, cred că primul instanct ar fi să spun nu. 

În situaţia ei se află, de fapt, 67% dintre angajaţii care au încercat munca de acasă în ultimul an. 

Ana Vişian, manager de marketing platformă de recrutare: Spun că atunci când li se va cere întoarcerea efectică la birou, vor lua în considerare să îşi schimbe job-ul cu unul în care pot lucra în continuare de acasă. Ne-am adaptat şi am văzut beneficiile muncii de acasă.

Pe acelaşi subiect

Companiile trebuie să facă compromisuri pentru ca angajaţii să nu resimtă trecerea

Ca să nu-şi piardă oamenii, angajatorii fac tot felul de compormisuri şi iau în calcul să le ofere mai multe zile libere într-o lună. 

Raluca Vlăsceanu, specialist în resurse umane: E ca şi cum i-ai da unui copil o jucărie pe care şi-a dorit-o, că mulţi îşi doreau muncă remote de pe vremea când nu se putea, s-a acomodat, îi place, iar cum i-o iei. 

Acum, cele mai multe multinaţionale testează sistemul de muncă hibrid: trei zile acasă, două la birou. 

Simona Mincu, director de marketing: Dorim să lăsăm în continuare colegilor flexibilitatea de a lucra de acasă, dar să vină şi la birou. Anumite joburi chiar necesită prezenţă fizică, cum ar fi departamentul legal, care necesită accesul la dosare fizice. În momentul de faţă, 30% lucrează de la birou, 20% au program hibrid, iar restul de acasă. 

Cea mai grea luptă va fi pentru proprietarii clădirilor de birouri, cărora pandemia le-a dat planurile peste cap. În momentul de faţă, multe astfel de clădiri au rămas fără chiriaşi. Asta a dus şi la apariţia unui nou trend: clădirile de birouri sunt convertite în blocuri de apartamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii nu mai sunt atât de dornici să se întoarcă la munca de la birou: ''E ca şi cum i-ai da unui copil o jucărie pe care şi-a dorit-o''