Antena Meniu Search
x

Angrourile primesc amenzi, dar nu eliberează în continuare niciun bon

Angrourile înghit amezile autorităţilor, dar nu scuipă nici măcar un bon. Acolo găsim orice, mai puţin case de marcat. Cine cere poate spera, măcar, la o factură.

Vezi și

Angrourile înghit amezile autorităţilor, dar nu scuipă nici măcar un bon. Acolo găsim orice, mai puţin case de marcat. Cine cere poate spera, măcar, la o factură. 

Care se poate negocia şi ea, mai ceva ca marfa pentru care se emite. Evaziunea fiscală dospeşte pe zi ce trece la marginea Capitalei. Pentru cei peste miile de comercianţi, inspectorii Antifraudă Fiscală sunt prea puţini, iar controalele prea rare pentru a opri fenomenul.

O foaie de hârtie pe care nici vânzătoarea nu îndrăzneşte să o numească chitanţă. Pentru că de cele mai multe ori este doar o listă de cumpărături.

Chiar şi facturile se negociază. Cumperi marfă de 600 de lei şi primeşti acte doar pentru jumătate.

Restul sunt bani negri. Tranzacţiile se fac doar dintr-o borsetă în alta. Fără bon sau factură. În urmă cu 10 zile, inspectorii antifraudă au început o serie de controale. Timide.

Chiar diferenţele fac difrerenţa. Când intră inspectorii ANAF, comercianţii ÎNCHID. Şi scapă. Iar Fiscul ar trebui să detaşeze tot personalul din ţară pentru a face un control ca la carte măcar într-unul dintre centre.

Pe 7 aprilie inspectorii Antifraudă Fiscală au închis 57 de standuri din 5000, au dat amenzi de peste 300.000 de euro, au confiscat peste 45.000 de euro cash şi marfă de încă vreo 12.000 de euro.

Contactaţi de reporterii noştri, reprezentanţii engros-urile de la marginea Bucureştilor nu au dorit să facă, pentru moment, comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Angrourile primesc amenzi, dar nu eliberează în continuare niciun bon