Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Anunțul Patriarhiei Române, pentru noaptea de Înviere. Nicio restricție anti-COVID

E al doilea an în care delegaţia Patriarhiei Române nu va pleca după Lumina Sfântă la Ierusalim. Candela va fi adusă de reprezentantul românilor ortodocşi pe aeroportul din Otopeni. În Israel sunt anunţate măsuri sporite de securitate în continuare. La Bucureşti, însă, credincioşii au scăpat de toate restricţiile pentru noaptea de Înviere. Patriarhia Română se aşteaptă la câteva mii de credincioşi la slujbă.

de Mădălina Iacob

la 14.04.2022 , 20:39

Peste 3.000 de credincioși sunt așteptați în noaptea de Înviere pe Dealul Patriarhiei. Dacă anul trecut toată zona era marcata cu semne, scaune distanţate şi doar câteva sute de persoane puteau participa la slujbă, anul acesta bucuria Învierii va fi deplină. Focul Sfânt va ajunge în ţara noastră de la Ierusalim în jurul orei 18.

Protocolul Luminii Sfinte dinainte de pandemie nu a fost reluat

Delegaţia română nu va mai pleca de la Bucureşti după focul sfânt. Un avion fără călători va pleca din România către Israel, iar candela va fi adusă în ţara noastră de reprezentantul Aşezământului Ortodox la Ierusalim.

Vezi și

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe: Arhimandritul Teofil Anastasoaie va veni cu Lumina de la Ierusalim, ea va fi adusă pe aeroportul Otopeni inițial, acolo va fi întampinat de o delegaţie a Patriarhiei Române. Ne bucurăm că putem să ne aprindem lumânările din flacăra aceea care coboară în mod minunat și aprinde la Ierusalim această Lumina a Învierii.

Pe acelaşi subiect

Rostirea formulei "Hristos a Înviat" se va face afară, iar slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel. Tot după doi ani de pauză va fi reluat şi cel mai mare pelerinaj de Florii în Capitală.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe: Va începe la Mănăstirea Radu-Vodă, la ora 16 se vor sfinţi ramurile de salcie care vor fi purtate în mâini de participanți și se va veni spre această catedrala. Respingem total ideea de a ne înghesui.

În noaptea de sâmbătă, catolicii din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului

La Catedrala Sfântul Iosif din Capitala, Vigilia Pascală va începe la ora 23. În interior, însă, nu vor avea loc mai mult de 300 de persoane.

La Vatican, slujba începe la ora 19.30. Papa Francisc va binecuvânta focul sfânt din Bazilica Sfântul Petru, iar duminică, în prima zi de Paşte, va transmite mesajul tradiţional Urbi et Orbi.

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Anunțul Patriarhiei Române, pentru noaptea de Înviere. Nicio restricție anti-COVID