Antena Meniu Search
x

Apa a făcut prăpăd în Argeş

În mai puţin de jumătate de oră, sute de gospodării au fost distruse. A turnat cu găleata peste satul Albota.

Vezi și

 În mai puţin de jumătate de oră, sute de gospodării au fost distruse. A turnat cu găleata peste satul Albota. Oamenii au rămas fără grădini şi animale şi şi-au văzut beciurile inundate. Iar pericolul nu a trecut.

E cod portocaliu pe Dunăre, până duminica viitoare, iar patru judeţe stau sub semnul inundaţiilor. S-a rupt cerul azi noapte deasupra judeţului Argeş. La Albota, o sută de gospodării au fost inundate în mai puţin de jumătate de oră.

Au căzut şi 50 de litri pe metrul pătrat. Apa n-a avut milă de nimic. A pus la pământ stâlpi, coteţe şi garduri. Speriaţi de ce ar putea urma, când s-a mai potolit potopul, oamenii au încercat să ridice diguri. Cu ce au avut la îndemână.

De dimineaţă, la lumina zilei, au văzut şi mai bine proporţiile dezastrului. Înarmaţi cu cizme de cauciuc, sătenii au ieşit în curţi să măsoare apa rămasă şi să vadă ce mai poate fi salvat.

O sperietură la fel de mare au tras ieri şi localnicii din Huşi, surprinşi de viitură. Acolo, o bătrână a rămas prizonieră în mijlocul apelor. În Buzău, 40 de măicuţe de la mânăstirea Răteşti şi-au părăsit chiliile din cauza apelor.

Astăzi, toată ziua a fost cod galben în 20 de judeţe. Dunărea s-ar putea revărsa şi ea. Până pe 26 mai, e cod portocaliu pe Dunăre, în Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Apa a făcut prăpăd în Argeş