Antena Meniu Search
x

În Buzău nu e apă caldă de o săptămână. Mii de oameni sunt afectați

Localnicii din Buzău care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire nu mai au apă caldă de peste o săptămână, după ce producătorul de agent termic, Ecogen Energy, a înterupt distribuţia către regia de termoficare a oraşului, RAM Buzău.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.08.2019, 10:37

În Buzău nu e apă caldă de o săptămână. Mii de oameni sunt afectați
Furnizarea apei calde trebuia reluată, potrivit autorităților, luni, 26 august, lucru care însă nu s-a întâmplat - pixabay.com

Localnicii din Buzău care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire nu mai au apă caldă de peste o săptămână, după ce producătorul de agent termic, Ecogen Energy, a înterupt distribuţia către regia de termoficare a oraşului, RAM Buzău. Motivul invocat este lipsa unui act adiţional la contractul inițial care să prevadă clar condiţiile de livrare a agentului termic.

Municipalitatea încearcă să găsească soluţii şi să pună în funcţiune un sistem nou de termoficare al oraşului pentru ca buzoienii să aibă din nou apă caldă la robinete. Furnizarea agentului termic trebuia reluată luni, conform autorităților, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit news.ro, încă din luna iulie conducerea Ecogen Energy anunţa că nu va mai produce şi livra către RAM Buzău agent termic, ceea ce va conduce la sistarea apei calde, în plină vară.

În faţa acestei situaţii, municipalitatea buzoiană promitea că va pune în funcţiune un nou sistem de furnizare, iar buzoienii nu vor sta fără apă caldă mai mult de o săptămână.

Furnizarea apei calde s-a oprit, miercurea trecută, pe 21 august, în tot oraşul, după o dispută între conducerea Regiei Autonome Municipală şi cea a companiei care producea agent termic. 6.400 de apartamente au rămas nealimentate.

Primăria Buzău şi regia de termoficare încearcă să pună în funcţiune un sistem care ar urma să livreze apă caldă şi, la iarnă, căldură, către cele 6.400 de apartamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » În Buzău nu e apă caldă de o săptămână. Mii de oameni sunt afectați