Antena Meniu Search
x

Video Boom imobiliar în Năvodari: Apartamentele s-au scumpit peste iarnă cu 30%

Anul trecut vă prezentam la Observator cum se construieşte haotic, la limita legii, de-a lungul celor 6 kilometri de plajă din Năvodari. Să nu credeţi că s-a terminat şantierul. Continuă în ritm alert. Diferenţa e că străzile dintre noile blocuri sunt acum asfaltate. Aşa că apartamentele din zonă s-au scumpit, peste iarnă, cu 30 la sută.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.04.2021, 20:15

Vezi și

Peste 15.000 de apartamente au fost construite în ultimii ani pe terenul odată viran dintre cluburile din Mamaia şi Tabăra de Copii de la Năvodari. Pare că nimeni nu-şi mai aduce aminte de dosarele privind retrocedările ilegale din zonă sau de criticile legate de nerespectarea normelor de urbanism. 

Marius Coman, agent imobiliar: "Este poate cea mai dinamică zonă de imobiliare din România. În ultimii ani au fost date în folosinţă mii de apartamente".

S-a construit enorm, în deja clasicul stil românesc, fără o infrastructură rutieră cât de cât modernă. Însă lucrurile par să fi intrat pe făgaşul normal. Arterele principale au fost asfaltate, inclusiv strada paralelă cu faleza pietonală.

"La început fără străzi, părea mai neatrăgător, dar uşor uşor a început să capete o formă ok. Avansează din ce în ce...spre bine. Am investit şi noi, e o zonă foarte frumoasă, ne place foarte mult".

Pe acelaşi subiect

Bucureştenii interesaţi de apartamente în Năvodari

Cei mai mulţi cumpărători sunt bucureşteni sătui să plătească sute de lei pe o noapte de cazare în plin sezon. 

Cristina Munteanu, reprezentant dezvoltator imobiliar: "Avem 1100 de apartamente. în mare parte vândute. de aceea avem două proiecte noi în dezvoltare. Însă preţurile au crescut proporţional cu cererea. Dacă acum trei ani, când te umpleai de praf pe drumul spre plajă, găseai o garsonieră şi cu 30.000 de euro, acum nu mai există nimic sub 45.000 de euro"

Marius Coman, agent imobiliar: "Preţurile pleacă de la 1300 de euro pe m2 plus TVA. Cele cu vedere la mare sunt evident mai scumpe". 

300.000 de euro pentru un apartament în Năvodari

Ce înseamnă mai scump? Un apartament de trei cu vedere frontală la mare poate costa şi 300.000 de euro. E adevărat, cu mai multe facilităţi la îndemână. 

Cristina Munteanu -reprezentant dezvoltator imobiliar: "Avem un centru spa cu psiicnă interioară, sală de fitness, jacuzii//două pisicne exterioare//patru restaurante".

Însă de aglomeraţia de la plecare nu vor scăpa prea curând.  

Drumul care îi scotea pe turişti direct din Autostrada Soarelui în staţiunea Mamaia rămâne la stadiu de proiect. Planurile s-au împotmolit între instituții. Ministerul Transporturilor nu a vrut sau nu a putut să îl cedeze Consiliului Judeţean Constanţa, iar reprezentanţii Administraţiei Canalelor Navigabile, deşi au promis acum patru ani că îl vor construi, nu au făcut nimic în acest sens.

Horia Ţuţuianu, fost preşedinte CJ Constanţa: "Un milion cred că ar fi costat un kilometru. Un milion de lei, nu un milion de euro. Cu şapte milioane de lei făceam drumul ăla, dar nu au vrut să îl transfere dumnealor". 

Proiectul din 2017 a fost îngropat. Şi odată cu el, speranţele oamenilor de a scăpa de ocolul de 15 kilometri prin Năvodari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Boom imobiliar în Năvodari: Apartamentele s-au scumpit peste iarnă cu 30%