Antena Meniu Search
x

Apartamentele, preferate de turişti în locul camerelor de hotel

Este prima zi de vară şi zi liberă pentru mulţi dintre noi. Aşa că cei care nu au luat drumul spre mare au făcut o escapadă la munte. Mulţi dintre turişti au preferat însă intimitatea apartamentelor închiriate, în locul camerelor de hotel.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 16:17

Vezi și
  • Străzile au început să fie animate de turişti.
  • Cererea mare pentru cazare a fost la apartamente.

Şi asta pentru că, spun ei, evită astfel aglomeraţia. La fel ca şi în hoteluri, proprietarii de aparatmente şi-au luat toate măsurile de protecţie.

Staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov, unele dintre cele mai vizitate locuri din ţară au prins din nou viaţă. După trei luni în care a fost nefiresc de pustiu, acum străzile au început să fie animate de turişti.

Dacă unii au venit doar pentru o zi, alţii, cum au văzut că au scpat de restricţii, şi-au luat concediu. Cererea mare pentru cazare a fost la apartamente.

Andrei gornea, reprezentant agentie imobiliară: Există solicitări din ce în ce mai multe. Proprietarii acestor tipuri de aparatmente de închiriat, în regim turistic, au făcut îmbuntăţirile specifice. Sejururile pornesc cam de la 2-3 nopţi şi mai lungi, chiar şi de zece nopţi.

Pentru o noapte de cazare în Sinaia într-un studiou cu bucătărie, complet mobilat şi utilat trebuie să scoateţi din buzunar 200 de lei. Apartamentele sunt preferate de turişti, în această perioadă. Mulţi spun că astfel evită aglomeraţia din hoteluri.

O noapte de cazare, cu mic dejun inclus la un hotel de patru stele din Poiana Braşov ajunge la puţin peste 300 de lei. Și în stațiunile de la munte hotelierii se pregătesc pentru primirea turiștilor.

În Poiana Brașov se fac ultimele pregătiri. Restaurantele au modificat așezarea meselor cu respectarea măsurilor impuse de autorități privind distanțarea socială, s-au creat circuite, s-au pus dezinfectanți pentru mâini încă de la intrarea în zona de recepție și obligatoriu turiștii vor purta măști în hotel.

Camerele de asemenea sunt pregătite, iar din 15 iunie s-au făcut și foarte multe rezervări. Mai mult de atât, există turiști care până acum pleacu în străinătate și în acest moment își vor petrece vacanțele în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Apartamentele, preferate de turişti în locul camerelor de hotel