Antena Meniu Search
x

Video Apor a fost descoperit cu cancer şi are nevoie de ajutor: "Dorinţa mea cea mai mare este să pot să folosesc mâna"

Apor este băiatul care luptă de jumătate de an cu boala pe care nu credea că o va avea vreodată: cancerul osos. Deşi a fost un copil normal care s-a dezvoltat fără probleme, anul trecut o durere de umăr s-a transformat într-un coşmar de care speră să scape în curând. După luni de chimioterapie, Apor va fi operat la umăr şi i se va monta o proteză personalizată. Este șansa lui să se facă bine și să-și îndeplinească visurile.

de Redactia Observator

la 29.05.2021, 21:44

Vezi și
  • Apor este un adolescent de numai 17 ani şi care a fost descoperit cu cancer osos.

Apor Peter: Acum sunt bine, doar că aşteptăm să continuăm cu tratamentul şi aşteptăm proteza. Nu m-am aşteptat la aşa ceva. A fost şocant, nu mă aşteptam. A fost doar o durere. 

Apor are aproape 17 ani. În decembrie trecut, o durere de umăr care părea un fleac a devenit motivul pentru care, de aproape jumătate de an, pentru Apor spitalul a devenit acasă. Este locul unde face chimioterapie, luptă cu cancerul și se agață de speranță. 

Tunde Peter, mama lui Apor: La RMN am aflat că are o tumoră osoasă. Atunci credeam că gata, acum s-a terminat totul. Nu credeam că o să am putere să merg mai departe. Dar ştiam că pentru el trebuie.  Este singurul copil, da! Este foarte greu şi fac totul pentru el cu ajutorul medicilor şi al lui Dumnezeu. V-aţi rugat mult! Da, continuu! Continuu! 

Apor urmează să facă o operație complicată, dar este singura soluție ca băiatul să nu își piardă mâna și să revină la viața pentru care și-a făcut atîtea planuri. 

Medic: Intervenţia noastră va consta în rezecţia care va îngloba şi această formaţiune tumorală.

O formaţiune rar întâlnită, Sarcom Ewing, care apare o dată la 10 mii de cazuri. 

Vlad Costel, medic primar ortopedie pediatrică: Pentru noi este rar, pentru ei este practic evenimentul care le va marca toată viaţa. Tumora va fi îndepărtată şi, după îndepărtare tumorii, se va trece la reconstrucţia umărului. Dorinţa noastră este să salvăm membrul superior al copilului. Ştim că nu va fi 100% funcţional, ştim că nu va fi aşa cum a fost, dar Apor va putea folosi mâna pentru activităţile uzuale. Aceşti copii au o forţă interioară deosebită. Ei sunt nişte luptători. 

Apor Peter: Dorinţa mea cea mai mare este să pot să folosesc mâna, dacă nu pot mai bine, măcar ca şi până acum. Când o să ajung acasă, o să fac ceva cu familia, orice.

Familia lui Apor trebuie să stângă 27.000 de euro

Lupta lui Apor are un preț foarte mare, 27 de mii de euro, dar băiatul speră în generozitate și în unica șansă care îi poate salva mâna. 

Puteţi contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundaţiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.

SMS 8848 - TELEKOM ROMÂNIA MOBILE

*Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom România Mobile și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. În rețeaua DigiMobil, numărul 8848 este disponibil doar pentru abonați și nu se percepe TVA pentru donații.

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON

Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR 

Cod SWIFT: BTRLRO22

CARTON TELEKOM, REŢEAUA DE TELEFONIE FIXĂ 

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Apor a fost descoperit cu cancer şi are nevoie de ajutor: "Dorinţa mea cea mai mare este să pot să folosesc mâna"