Aproape 30% din producția de struguri, distrusă de mană
Toamna se numără scumpirile. Este sezonul strugurilor, doar în calendar. În pieţe, preţul lor te trimite cu gândul la trufandale. Nici nucile nu sunt mai prejos. Un kilogram de miez proaspăt se plăteşte şi 70 de lei.
Toamna se numără scumpirile. Este sezonul strugurilor, doar în calendar. În pieţe, preţul lor te trimite cu gândul la trufandale. Nici nucile nu sunt mai prejos. Un kilogram de miez proaspăt se plăteşte şi 70 de lei.
De vină ar fi vremea ploioasă din această vară şi migala de a curaţa nucile proaspete. Grav este că în acest an nici de vinul nu va curge ieftin în pocale. Anul trecut, producătorii de vin cu tradiţie s-au lăudat cu o licoare de nota 20. Via a rodit frumos, iar strugurii mângâiaţi de soare au fost dulci şi parfumaţi. Anul acesta însă povestea de succes nu s-a mai repetat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰