Antena Meniu Search
x

Trei mii de oameni au format steagul Uniunii Europene, în Piața Victoriei, în cea de-a 27-a zi de proteste. Manifestații și în țară

Aproximativ 500 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei, unde au venit cu steaguri, pancarte antiguvernamentale şi scandează “Uniţi salvăm toată România”, “Zi de zi aici vom fi”, “Demisia”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”.

Update ora 21.10: Peste 3000 de oameni au format un steag uman al Uniunii Europene, în Piața Victoriei, în cea de-a 27-a zi de proteste.​

 
Pe acelaşi subiect

Protestatarii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 17.30, unii aducând steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, precum şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestanţii suflă în vuvuzela, bat în tobe şi scandează “Demisia”, DNA să vină să vă ia”, “Zi de zi aici vom fi”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, “Uniţi salvăm toată România” şi “România, trezeşte-te”.

Pe o clădire din zona Pieţei Victoriei este proiectat mesajul “#REZIST”.

În a 27-a zi de proteste, de la ora 21.00, manifestanţii din Piaţa Victoriei au realizat din hârtii colorate steagul Uniunii Europene, după ce în urmă cu două săptămâni a fost realizat tricolorul.

Protestatarii au venit în faţa Guvernului cu foi colorate, cu dosare sau materiale subţiri, le vor lumina cu ajutorul telefoanelor mobile pentru a realiza steagul Uniunii Europene. În zona de protest erau marcate locurile unde ar trebui să fie luminate steluţele de pe steagul UE.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman în Piaţa Victoriei, în a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, declanşate în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Manifestaţii similare celei din Piaţa Victoriei sunt programate şi în Piaţa Unirii din Cluj, precum şi la Braşov.

Clujenii vor să se alăture iniţiativei de la Bucureşti şi să formeze steagul Uniunii Europene "într-o versiune mai restrânsă”, în Piaţa Unirii. Evenimentul este programat să înceapă la ora 19.00.

Manifestanţii de la Braşov au stabilit să se întâlnească, duminică, la ora 19.00, în faţa Prefecturii, de unde să plece în Piaţa Sfatului, iar de la ora 20.30, timp de o jumătate de oră, să sărbătorească "această mică victorie împotriva OUG 13" printr-un open bar, cu snacks-uri, sucuri, ceai şi prăjituri aduse de acasă.

Şi la Constanţa a fost anunţat pe Facebook un protest în faţa Prefecturii. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Trei mii de oameni au format steagul Uniunii Europene, în Piața Victoriei, în cea de-a 27-a zi de proteste. Manifestații și în țară