Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aproape jumătate din ţară acoperită de apele învolburate. Furia naturii a distrus gospodării întregi

Aproape jumătate din ţară se află în continuare sub atenţionare meteo de precipitaţii abundente. Sunt zone în care plouă fără oprire de mai bine de două zile, iar zeci de localităţi au fost inundate.

de Redactia Observator

la 29.06.2018 , 09:59

Aproape jumătate din ţară se află în continuare sub atenţionare meteo de precipitaţii abundente. Sunt zone în care plouă fără oprire de mai bine de două zile, iar zeci de localităţi au fost inundate.

E vorba de sute de gospodării, drumuri blocate şi maşini luate de puhoaiele de ap. Iar pericolul nu a trecut. Meteorlogii au extins avertizarea cod galben până diseară, la ora 21.

Capitala şi judeţul Ilfov au fost lovite în plin de potop. În zonele în care canalizarea nu a făcut faţă, apa a intrat în curţile şi în casele oamenilor. 

Vezi și

În Bucureşti, mai multe bulevarde mari au fost inundate. Estul ţării a fost însă de departe cel mai afectat de ploi. 

În localitatea Trifeşti din Neamţ, şuvoaiele au năvălit în curţi şi în case.

Tot în Neamţ, furtuna a doborât un copac peste liniile electrice feroviare. A durat zeci de minute până când circulaţia trenurilor a fost reluată cu ajutorul unei locomotive diesel. 

Natura s-a dezlănţuit şi la Botoşani. Nu doar localităţile din judeţ au fost afectate, ci şi municipiul. Vijelia a smuls acoperişul sediului casei de pensii şi l-a aruncat peste câteva maşini. Şi străzile au fost pline de ape. 

În Iaşi a plouat torenţial timp de două ore, iar mai multe canale au refulat.

Nici sudul ţării nu a fost ocolit de ploi. În Teleorman, mai multe drumuri au fost acoperite de ape, iar şuvoaiele au inundat gospodăriile

În Slănic Moldova, oamenii au pus saci de nisip în faţa caselor în speranţa că mai pot salva ceva. Dar viitura ameninţă tot oraşul. O maşină a fost pur şi simplu îngropată sub pietre şi copaci. 

Şi pe litoral au fost probleme. A plouat doar o oră, dar a fost suficient cât să inunde staţiunile.

Din Constanţa până în Neptun, au căzut chiar şi 35 de litri de apă pe metru pătrat. Cea mai afectată a fost comuna Tuzla. În centru, apa pe şosea şi trotuare a ajuns chiar şi la 20-30 de centimetri. 

Vremea s-ar putea îmbunătăţi abia săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri sociale » Aproape jumătate din ţară acoperită de apele învolburate. Furia naturii a distrus gospodării întregi