Antena Meniu Search
x

Aqua fitness, gimnastica în apă

Nu mai e demult un secret că bebeluşii se simt la fel de confortabil în apă, cum o fac pe uscat. Şi aşa a apărut gimnastica acvatică pentru sugari. Era evident că varianta pentru adulţi nu se putea lăsa aşteptată.

Vezi și

Se numeşte aqua fitness şi are aceleaşi efecte ca şi gimnastica la suprafaţă.

Teodora Lăzuran este primul antrenor de aqua fitness din România. N-a fost deloc o străină de lumea sportului. Până la 18 ani a făcut gimnastică de performanţă.

Apoi a devenit antrenoare pentru copii. Vă vine sau nu să credeţi, atunci a început în să încolţească în mintea ei ideea unui program de fintess pentru părinţi.

Cum am descoperit fitnessul? Lucrand cu copiii, pentru ca asta e meseria mea de baza, foarte multe mamici, tatici stateau si asteptau. Nu-mi place sedentarismul. Nu cred ca o viata sanatoasa poate exista fara efort fizic. Nu cred ca parintii pot fi un exemplu pozitiv pentru copii, atata timp cat ei stau si copiii fac un efort. Si de aici a venit ideea de a misca parintii in paralel cu copiii, spune Teodora.

Aşa a reuşit să-i facă pe părinţi nu doar să-şi aştepte copii. Ci să se antreneze împreună cu ei. Dar abia după câţiva ani a făcut cunoştinţă pentru prima dată cu fitness-ul acvatic.

Am inceput sa studiez si pentru ca in tara nu exista o forma organizata si nu exista inca acest cult al aqua gymului m-am dus spre arborele genealogic si am ajuns in Italia, la organizatia mama. In noiembrie 2013 am reusit sa-mi dau examenele, sa-mi finalizez cursurile si sa devin primul instructor autorizat din Romania, povestește antrenoarea.

A reuşit să-i convingă şi pe alţii, prin puterea propriului exemplu, că această formă de fitness este mană cerească pentru cei care vor să fie în formă.

Este adresata aboslut fiecarei persoane, pentru ca nu exista niciun fel de opreliste, ca sa zic. Daca ai probleme cu coloana, daca ai probleme cu greutatea, daca ai probleme cu articulatiile, apa ti le preia si nu percepi efortul asa cum il percepi intr-o sala de fitness. Tonifiezi tot corpul in acelasi timp, explică Teodora.

Ca să vă convingeţi de acest lucru, trebuie doar să-i auziţi pe practicanţi. De multe ori, după o sesiune de antrenament intensiv, chiar şi experţii trebuie să-şi tragă sufletul. Nu este cazul şi practicanţilor de aqua fitness. Erau chiar mai vioi decât la începutul antrenamentului.

O sesiune de început costă cam 20 de lei, iar pentru nivelurile mai avansate poate ajunge şi la 40 de lei. Momentan, acest sport se poate face doar în vestul ţării. Dar nu pentru mult timp. Cea care a dus aqua fintess-ul la Oradea vrea să extindă programul şi în restul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Aqua fitness, gimnastica în apă