Antena Meniu Search
x

Video "Ar cădea de la cel puţin 2 metri". Copiii, în pericol în marile parcuri din Bucureşti. Joaca poate deveni oricând tragedie

Tobogane, leagăne şi căsuţe de joacă rupte sau ruginite. Asta a găsit Protecţia Consumatorilor în cele mai importante parcuri din Capitală. Inspectorii au cerut Primăriei Bucureşti să închidă locurile de joacă periculoase, dar cel puţin până în această după-amiază administraţia locală n-a făcut nimic 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.10.2022, 21:15

Vezi și

Tineretului, Carol, Cișmigiu, Izvor, Circului și Herăstrău. În toate aceste parcuri ale Capitalei, unele locuri de joacă sunt adevărate pericole pentru copii. "Eu odată m-am dat şi am încercat să mă feresc. Şi pe acolo sunt rupte. Nişte acoperişuri. Mai merg copii mici şi poate să cadă o bucată dintr-aia pe ei", arată o fetiţă. "Peste tot, în tot parcul, sunt băncuţe rupte, tobogane tot la fel, rupte, găurite", spune o bunică în Parcul Tineretului. La fel stau lucrurile şi în Herăstrău: "Acolo e spart. Pe puntea aia este desprinsă o bucată de tablă. E periculos pentru copii".

14 locuri de joacă, modernizate până la finalul anului

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au mers în control zilele trecute, după ce în ultimii doi ani au tot avertizat Administraţia Parcurilor că trebuie să repare sau să înlocuiască echipamentele deteriorate. De data aceasta, însă, au propus închiderea locurilor de joacă pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. 

"Acesta este un tub prin care un copil trebuie să treacă de la un tobogan la altul. Acest tub a ars, probabil ca urmare a unei vandalizări a unor persoane adulte. Dacă copilul meu sau al dumneavoastră ar vrea să treacă prin acest tub, ar cădea de la o înălţime de cel puţin 2 metri. Mai mult, există o durată maximă de utilizare a locurilor de joacă, care se întinde undeva la 8 sau 10 ani, în funcţie de echipament. Trebuie spus că majoritatea locurilor de joacă din Bucureşti depăşesc cu ceva vreme cei 10 ani", a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Pe acelaşi subiect

Amendă de 10.000 de lei de la ANPC. Reacţia Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei susţine că locurile de joacă din parcuri sunt verificate zilnic şi că 14 dintre ele urmează să fie modernizate până la finalul anului. Pentru repararea echipamentelor din alte 25 de locuri de joacă, urmează să se organizeze licitaţii. "Problema e mentananţa. Nu am văzut niciodată pe nimeni să strângă un şurub sau să facă ceva. Niciodată", comentează un bărbat.

Pe lângă închiderea locurilor de joacă, ANPC a decis şi amendarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement cu 10.000 de lei. "Se vor efectua lucrări de reparații curente în 14 locuri de joacă din următoarele parcuri: Regele Mihai I – 5 locuri de joacă; Bordei – 1 loc de joacă; Circul de Stat – 4 locuri de joacă; Tineretului – 4 locuri de joacă. Pentru celelalte locuri de joacă (25 de locații) din parcurile administrate de ALPAB, se va demara anul acesta procedura de licitație deschisă pentru modernizarea lor", transmite ALPAB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » "Ar cădea de la cel puţin 2 metri". Copiii, în pericol în marile parcuri din Bucureşti. Joaca poate deveni oricând tragedie