Antena Meniu Search
x

Arborele Anului 2019 în România sluțit de drujbe la Câmpeni, sub privirile uluite ale localnicilor (Video)

Arborele vechi de sute de ani din Câmpeni, supranumit Platanul Falnic și deținător ar titlului "Arborele Anului 2019 în România" a fost tăiat parțial de autoritățile locale, sub privirile uluite ale localnicilor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 28.03.2019, 12:37

Arborele vechi de sute de ani din Câmpeni, supranumit Platanul Falnic și deținător ar titlului "Arborele Anului 2019 în România" a fost tăiat parțial de autoritățile locale, sub privirile uluite ale localnicilor.

Deși este un simbol al orașului, lăsat neatins de sute de ani, dintr-un motiv încă necunoscut, autoritățile au decis că arborele nu e tocmai în regulă și are nevoie de o toaletare extremă.

Falnicul platan din Câmpeni, Arborele Anului 2019 în România, sluțit de drujbe

Platanul falnic din Câmpeni, pe lângă titlul național de Arborele Anului 2019, a participat și la competiția europeană Arborele European al Anului, primind și o diplomă în acest sens.

Totuși, argmentele de mai sus au pălit în fața determinării autorităților locale, care au tăiat din el cât au considerat de cuviința. Astfel, muncitorii înarmați cu drujbe au ciopârțit copacul exact așa cum li s-a părut lor de cuviință. Autoritățile nu au apelat la o firmă specializată, care să toaleteze copacul conform unor norme, în aceste cazuri deosebite. Video poate fi urmărit AICI.

Fantastica poveste a Platanului Falnic din Câmpeni, considerat Copacul Centenarului României

Platanus hibrida din Câmpeni - Munții Apuseni,  are o poveste incredibilă. La începutul anului 2018, la inițiativa autorităților locale, i-a fost sculptat în scoarță marcajul de tăiere.

Comunitatea s-a unit în jurul arborelui și s-a luptat pentru salvarea sa, transformându-l într-un simbol al iubirii pentru natură și unitate, atât pentru comunitatea din Munții Apuseni, dar și pentru toți românii. În cinstea Centenarului României, Platanus hibrida a primit titlul de "Arborele Românesc al Anului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Arborele Anului 2019 în România sluțit de drujbe la Câmpeni, sub privirile uluite ale localnicilor (Video)