Antena Meniu Search
x
LIVE

Are 11 ani şi a învăţat să lupte cu autismul. Micul David, lecție de voință şi de viaţă

Afecţiunea pe care cei mai mulţi o condamnă sau pe care uneori o asociază, culmea, cu o boală a urechii. Într-o lume în care trebuie să se zbată nu doar pentru integrare, David este exemplul că se poate.

la 12.05.2017, 21:05
Vezi și

Afecţiunea pe care cei mai mulţi o condamnă sau pe care uneori o asociază, culmea, cu o boală a urechii. Într-o lume în care trebuie să se zbată nu doar pentru integrare, David este exemplul că se poate.

În curtea şcolii, pe un cauciuc, doi prieteni... povestesc. Ei sunt Iona şi David. Obişnuiţi ca la şcoală, de cum se sună se ridică şi pleacă din faţa camerei. Noi rămânem, însă, cu David. Puştiul care nu doar că ne-a cucerit inimile, dar ne-a dat o lecţie de viaţă. Şi el. Şi părinţii săi.  

La aproape 3 ani, doctorii i-au pus puştiului un diagnostic sumbru: autism! De atunci a început şi lupta lor... pentru normalitate. O luptă cu instituţiile statului. Cu societatea. Şi cu ei înşişi. 

Şi au reuşit! Acum, puştiul lor e în clasa a patra. Şi e unul dintre cei mai buni din clasă. Geografia e preferata lui.

Iar în cazul lui, şi social media a fost un remediu. David este unul dintre zecile de mii de copii cu autism din România care se luptă pentru normalitate. Studii cu privire la numărul exact al românilor cu autism, la nivel naţional, nu s-au făcut. Înregistraţi sunt doar 8 mii. În realitate, însă, numărul copiilor afectaţi de tulburări din spectrul autist este estimat la 30 de mii. Iar la nivel global se estimează că unul din 68 de puşti suferă de această tulburare. Iar cei mai mulţi dintre ei sunt băieţi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Are 11 ani şi a învăţat să lupte cu autismul. Micul David, lecție de voință şi de viaţă

Breaking News

Peste 150 de oameni au fost răniţi, după ce două trenuri de navetişti s-au izbit puternic într-o...

Peste 150 de oameni au fost răniţi, după ce două trenuri de navetişti s-au izbit puternic într-o gară din Spania