Antena Meniu Search
x

Are o armă cu glonţ veche de zeci de ani. Cu toate astea a cucerit aurul, dar şi un record mondial

Are o armă veche de zeci de ani, dar a cucerit cu ea aurul şi un record mondial universitar. La doar 22 de ani, Laura Ilie a adus prima medalie de aur de la Universiada de anul acesta

Vezi și

Are o armă veche de zeci de ani, dar a cucerit cu ea aurul şi un record mondial universitar. La doar 22 de ani, Laura Ilie a adus prima medalie de aur de la Universiada de anul acesta

Prima de când tir-ul a fost clasificat ca şi probă în competiţie şi singura obţinută de delegaţia României, din acest an. Şi, culmea, drumul către performanţă a pornit de la nota trei primită la ora de sport. 

Are doar cinci ani de experienţă şi le-a învins pe cele mai bune sportive din lume, la proba de tir, de la Universiada de anul acesta. Ea este Laura-Georgeta Ilie. Şi, deşi era cea mai mică dintre concurente, a luat cea mai importantă medalie. Aurul. Finala s-a dat între România şi Rusia.

Asta, deşi, arma cu glonţ pe care o are e veche de peste 30 de ani. În timp ce, restul concurentelor aveau arme de ultimă generaţie. Nu se plânge. Luptă! Şi, culmea, cu aceeaşi armă a dobândit şi un record mondial universitar de 590 puncte din maxim 600 posibile. La un pas distanţă de recordul mondial.

Se antrenează în săli şi ele la fel de învechite, dar pline de cupe şi medalii. Performanţa, spune Laura, înseamnă multă muncă. Visează, însă, la o armă cu glonţ performantă, dar e mult prea scumpă. În jur de 6 mii de euro. Se bucură, însă, de arma cu aer comprimat, cumpărată de clubul de care aparţine. E penultimul model.

Acum e multicampioană naţională, a doborât şi alte patru recorduri la senioare şi junioare şi bronzul la campionatele mondiale universitare din Emiratele Arabe. Şi, visează să ajungă la Olimpiade. Mai ales că statisticile arată că peste 70% dintre cei care cuceresc aurul la Universiadă, ajung olimpici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Are o armă cu glonţ veche de zeci de ani. Cu toate astea a cucerit aurul, dar şi un record mondial