Antena Meniu Search
x

Au apărut şi la noi. Un tânăr fabrica bombe!

Un tânăr de 20 de ani, din judeţul Arad, a ajuns pe mâinile poliţiştilor, după ce a fost prins în timp ce livra două bombe improvizate. Le confecţionase într-un laborator improvizat, în propria casă, cu ajutorul unui manual de terorism descărcat de pe internet.

Vezi și

Tânărul îşi procura substanţele de la un furnizor din Bucureşti şi era sfătuit de un inginer chimist din Timişoara.

El era filat încă din luna august de către procurorii DIICOT.

Cu însemne naziste pe poarta casei, băiatul plănuia ceva necurat. Cu privirea fixă şi fără să scoată vreun cuvânt, tânărul în vârstă de 20 de ani a ieşit din curtea casei sale, însoţit de procuri. Aceştia i-au cercetat în amănunt locuinţa, acolo unde suspectul îşi contruise un laborator improvizat.

Tânărul învăţase de la tatăl său, vânător, cum să facă praf de puşcă. A adăugat şi alte substanţe şi, astfel, a reuşit să creeze două bombe despre care anchetatorii spun că ar fi avut o forţă distructivă destul de mare.

Acţiunea a fost iniţiată în urmă cu mai multe luni de către ofiţerii DIICOT, împreună cu cei de la Serviciul Român pentru Informaţii. Ei au fost ajutaţi de un poliţist de frontieră sub acoperire, care sub pretextul că este din Ucraina şi are probleme, l-a rugat pe tânăr să-i confecţioneze două bombe.

Băiatul a intrat în joc şi a făcut două bombe de probă, care atunci când au fost testate, au făcut gaură în beton. A mai făcut alte două şi a cerut în schimbul lor a cerut un pistol. Ieri, în timpul schimbului, ofiţerul sub acoperire a demascat flagrantul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Au apărut şi la noi. Un tânăr fabrica bombe!