Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopia Argeşului face afaceri cu energie electrică

Veniţi de luaţi lumină de la hidrocentrala Călugăriţa! Arhiepiscopia Argeşului s-a apucat de afaceri serioase şi a cumpărat chiar o microhidrocentrală

Vezi și

Veniţi de luaţi lumină de la hidrocentrala Călugăriţa! Arhiepiscopia Argeşului s-a apucat de afaceri serioase şi a cumpărat chiar o microhidrocentrală

Călugăriţa se află pe Valea Argeşului şi va produce energie electrică pentru lăcaşurile de cult. Până atunci, însă, mai e de aşteptat. Microhidrocentrala pentru care preoţii au plătit 1,7 milioane de lei trebuie reparată. Putere are - cât să lumineze 180 de gospodării. 

În bazinul râului Valea lui Stan, la umbra copacilor, muncitorii se amuză. N-au auzit de afacerea preoţilor, dar fac supoziţii. Enoriaşii, însă, dau din umeri.

Microhidrocentrala Călugăriţa a fost cumpărată prin licitaţie de la cel mai mare producător de electricitate din România, Compania de stat Hidroelectrica.

Aproape 2 milioane de lei a plătit Arhiepiscopia Argeşului pentru microhidrocentrală. Păcat, însă, că nu merge. Momentan. Energia electrică e scumpă. Şi-n schituri, mănăstiri şi biserici e folosită din belşug. De la becurile din altar, până la microfonul la care preoţii împărtăşesc cuvântul Domnului, toate consumă. În 600 de aşezăminte care aparţin arhiepiscopiei se va face lumină cu energie electrică de la Călugăriţa.

După ce vor începe să îşi producă energie, preoţii trebuie să se înţealagă şi cu transportatorul pentru un preţ dumnezeiesc, speră ei. Asta dacă nu cumva, până atunci, se gândesc să îşi facă şi reţea de distribuţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopia Argeşului face afaceri cu energie electrică